Odstawienie anty – czy to normalne samopoczucie?

Dziewczyny, koleżanka mnie dziś zapytała i sama nie byłam pewna co jej odpowiedzieć, więc wrzucam tutaj – może któraś z Was miała podobnie.
Chodzi o odstawienie tabletek anty, mówi, że od kiedy przestała brać, czuje się okropnie: nudności, senność, dziwny ból brzucha…
Zastanawia się, czy to normalne i czy inne dziewczyny też tak miały?
Czy robiłyście sobie jakieś badania przed staraniami, albo brałyście od razu jakieś witaminy?

1 polubienie

Bralam tylko kwas foliowy.
Gdy blister sie skonczyl to odstawilam. Przyszla miesiaczka. Zadnych boli,nudnosci,zawrotow. Ale szybko przyszly bo orazu w 1 cyklu zaszlam w ciaze :rofl:

Wow, super że tak szybko się udało :heart_eyes: A miałaś może wcześniej jakieś problemy z hormonami albo złe wyniki? Bo koleżanka miała np. podwyższoną prolaktynę i się zastanawia, czy to może utrudniać zajście w ciążę.

Nie sprawdzalam tego. Przed ciaza tylko zrobilam usg, usg piersi oraz cyrologie.

Ja nie mialam zadnych dolegliwosci… po odstawieniu zaszlam szybko w ciaze… potem sie balam ze blizniaki beda :see_no_evil::rofl: bo mowili ze po anty hest wieksze prawdopodobienstwo :see_no_evil: plus chlopak ma kuzynow blizniakow i jego dziadek tez blizniak to sie przerazilam :rofl:

To, że po anty zdarzają się bliźniaki to mit, nie ma na to żadnych badań :sweat_smile:

1 polubienie

Ja już przed odstawieniem zaczęłam brać kwas foliowy, później jak skończyło się opakowanie, to po prostu przestałam brać. Zaszłam w ciąży praktycznie od razu

Mit nie mit ale sie balam :rofl:

Ja nie bralam kwasu nawet nie pomyslalam o tym :see_no_evil: i tez zaszlam w ciagu miesiaca praktycznie

Nooo czasami jak się człowiek nasłucha :rofl::rofl:ja się nie bałam tylko przez to, że zapytałam na pierwszej wizycie lekarza czy to prawda, bo u mojego męża też są bliźniaki

Ja sie pytalam i tez mowil ze raczej to nie mozliwe zeby po anty tak bylo ale ja zawsze mowilam ze jest ten 1% niepoewnosci :rofl:

Ja bym się akurat ucieszyła :smiley:

Za jednym razem już dwójeczka i jeszcze jakby się parka trafiła :smiley:

Taaa ale potem rownoczesnie kolki i wgl :see_no_evil:

Haha no w sumie racja :see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil:

Też wydaje mi się że to powtarzany mit

Najważniejsze jeśli myśli już o dziecku to brać kwas foliowy

1 polubienie

Ojj to tak pięknie tylko wygląda z boku :smiling_face: ja bym się chyba aż tak nie ucieszyła

No obowiązków jest o wiele wiecej, ale zawsze chciałam nieść taką dwójeczkę od razu :smile:

To podziwiam :see_no_evil::smiling_face::smiling_face:

1 polubienie