Dziewczyny, koleżanka mnie dziś zapytała i sama nie byłam pewna co jej odpowiedzieć, więc wrzucam tutaj – może któraś z Was miała podobnie.
Chodzi o odstawienie tabletek anty, mówi, że od kiedy przestała brać, czuje się okropnie: nudności, senność, dziwny ból brzucha…
Zastanawia się, czy to normalne i czy inne dziewczyny też tak miały?
Czy robiłyście sobie jakieś badania przed staraniami, albo brałyście od razu jakieś witaminy?
Bralam tylko kwas foliowy.
Gdy blister sie skonczyl to odstawilam. Przyszla miesiaczka. Zadnych boli,nudnosci,zawrotow. Ale szybko przyszly bo orazu w 1 cyklu zaszlam w ciaze
Wow, super że tak szybko się udało A miałaś może wcześniej jakieś problemy z hormonami albo złe wyniki? Bo koleżanka miała np. podwyższoną prolaktynę i się zastanawia, czy to może utrudniać zajście w ciążę.
Nie sprawdzalam tego. Przed ciaza tylko zrobilam usg, usg piersi oraz cyrologie.
Ja nie mialam zadnych dolegliwosci… po odstawieniu zaszlam szybko w ciaze… potem sie balam ze blizniaki beda bo mowili ze po anty hest wieksze prawdopodobienstwo
plus chlopak ma kuzynow blizniakow i jego dziadek tez blizniak to sie przerazilam
To, że po anty zdarzają się bliźniaki to mit, nie ma na to żadnych badań
Ja już przed odstawieniem zaczęłam brać kwas foliowy, później jak skończyło się opakowanie, to po prostu przestałam brać. Zaszłam w ciąży praktycznie od razu
Mit nie mit ale sie balam
Ja nie bralam kwasu nawet nie pomyslalam o tym i tez zaszlam w ciagu miesiaca praktycznie
Nooo czasami jak się człowiek nasłucha ja się nie bałam tylko przez to, że zapytałam na pierwszej wizycie lekarza czy to prawda, bo u mojego męża też są bliźniaki
Ja sie pytalam i tez mowil ze raczej to nie mozliwe zeby po anty tak bylo ale ja zawsze mowilam ze jest ten 1% niepoewnosci
Ja bym się akurat ucieszyła
Za jednym razem już dwójeczka i jeszcze jakby się parka trafiła
Taaa ale potem rownoczesnie kolki i wgl
Haha no w sumie racja
Też wydaje mi się że to powtarzany mit
Najważniejsze jeśli myśli już o dziecku to brać kwas foliowy
Ojj to tak pięknie tylko wygląda z boku ja bym się chyba aż tak nie ucieszyła
No obowiązków jest o wiele wiecej, ale zawsze chciałam nieść taką dwójeczkę od razu
To podziwiam