Odsłonięty ząbek poniżej dziąsła

Dzień dobry, 

Córka 15 miesięcy, podczas ząbkowania górnych ząbkow dostała zapalenia dziąseł. Za poleceniem pediatry smarujemy między innymi gencjaną i zapalenie praktycznie ustąpiło jednak na dolnej jedynce wygląda to tak jakby dziąsło odsłoniło koronę zęba. Czy któraś z mam miała taki przypadek, jak na zdjęciu? Czy udać się do stomatologa w takim przypadku?

ja bym pędziła do stomatologa

Ja też bym poszła to skonsultować do dentysty 

Jejku dalej się używa gencjany ? Myślałam że to już przeżytek.... 

Zdecydowanie szybko do stomatologa, nie wygląda to dobrze ale może to nie jest takie niepokojące.  Ja bym zapytała specjalisty 

Oj na Twoim miejscu już od razu bym dzwoniła do stomatologa i nie czekała na opinie innych rodziców ;(

Widać że dziecko to boli ,jest stan zapalny ,  może już tam ropa się gromadzi....? Być może też był krwiak i tak działo się rozeszło?  

Im dłużej będziesz czekała to tym gorzej dla dziecka,  może Ci przestać jeść i pić 

Nie wygląda to dobrze. . Warto skonsultować to z dentysta 

Zadzwoń do stomatologa niech to zobaczy. Powinien cię przyjąć od razu 

Moje zdanie jest takie samo jak dziewczyn im szybciej do dentysty tym lepiej. Dziąsło jest nadal czerwone i wygląda jakby stan zapalny się nadal utrzymywał. 

Również poszłabym do stomatologa, bo to nie wygląda na zwykły odsłonięty ząbek tylko jakiś stan zapalny