Witam.
Moje dziecko ma 9 tygodni.
Nie spi że smoczkiem. Jak zasypia to ssie smoczek a pozniej wypycha. Ostatnio zauważyłam że przez sen robi tak jakby ssal pierś z zamknięta buzia. Czy to normalne zachowanie??
Witaj na forum #teamLOVI!
Witam.
Moje dziecko ma 9 tygodni.
Nie spi że smoczkiem. Jak zasypia to ssie smoczek a pozniej wypycha. Ostatnio zauważyłam że przez sen robi tak jakby ssal pierś z zamknięta buzia. Czy to normalne zachowanie??
To jest jak najbardziej normalne. Dziecko rodzi się z bardzo dużą potrzebą ssania. Moje dziecko ma 3 miesiące i czasami też porusza buzią jakby ssał. A nie używa smoczka.
Moj synek tez tak robił i wygladal wtedy przeuroczo.
Fizjologiczna naturalna rzecz.. ? wazne ze maluszek po zaśnięciu smoczek wypluwa.. już w brzuszku uczymy się ssania.. uspokaja, pomaga rozładować napięcie, wycisza..odruch ten trwa ponad 6 miesięcy.. potem zaczyna sie gryzienie i przerzuwanie.. nie ma czym sie martwic kochana
Oczywiście, że normalna sprawa, nie ma co się martwić. Mój maluszek jak się przebudzi w nocy i nie ma smoczka w buźce to szuka rączką aż go "namierzy" i wklada i śpi dalej ;)
Normalne:)
Moj synek ma 8mc, nie używa smoczka wcale, a przez sen robi taki odruch jakby ssal. Tez uważam że wygląda wtedy przeuroczo.
Dziecko rodzi się z bardzo silną potrzeba ssania także jest to całkiem normalny i naturalny odruch :)
Mi się wydaje, że to normalne :) moja córeczka też tak robi kiedy śpi a ma już trzy miesiące :)
Mój synek też tak robi:) zawsse się rozczulam tym widokiem
Ja też :) słodko to wygląda :)
Tak, to zupełnie normalne. Mlaskanie, ciumkanie i wiele innych słodkich rzeczy, choć dla mnie zgrzytanie zębami jest nie do wytrzymania...
To w zupełności naturalna i normalna rzecz! Mój synek też tak robił nawet słyszałam jak cmoka i wiedziałam już że do godziny będzie pobudka bo pewnie zaczyna śnić o jedzonku dodam że mój całkowicie bezsmoczkowy smoczek dla niego to było zło nawet do buzi nie chciał dać sobie wsadzić mąż próbował raz to jeszcze większy krzyk u niego to nie był uspokajacz zdecydowanie tak to nie działało a jak już wyoluwal wyrzucal więc zostało że bez smoczka ale mimo to i tak takie odruchy miał dzirkco na początku ma silna potrzebę ssania nawet przez sen bo w brzuchu mamy też tak robiło i po prostu dzieci tak mają :)
Normalne nie ma co się tym przejmować
Tak, jak wspominają dziewczyny, Ja również od siebie dodam, że to zupełnie normalne zachowanie i odruch wśród dzieciaczków. Mój synek, kiedy był mały, również tak robił i robił tak przed długi okres.
Córcia na razie ma 5 i pół tygodnia. Jeszcze nie zauwazyłam u niej takich odruchów :)
Wydaje mi się że to w późniejszym wieku jest zauważalne a nie na początku
Odruch ssania przez sen jest normalny chyba wszystkie dzieci go mają
Nie ma co się przejmować tym :)
Moja córeczka co ma 2 miesiące także tak robi podczas snu ☺ to raczej normalne
Tak prawda nie ma czym się przejmować
Mój synek też tak robił, to normalne... czasem dzieci ssą swój język, to je uspokaja i wycisza
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.