Nawet tych nasączonych woda?
Jakie stosujecie?
Bo ja sobie właśnie kupiłam te i te z pampers
Witaj na forum #teamLOVI!
Nawet tych nasączonych woda?
Jakie stosujecie?
Bo ja sobie właśnie kupiłam te i te z pampers
Ja to myje wacikiem z ciepła woda. Wcześniej miałam pampersa sensitive i te waterwipes. Ale się u nas nie przyjęły.
Monia my używaliśmy Dady przeważnie Everyday i nic się nie działo.
Na czas odporzenia zrezygnować z chusteczek nawilżanych, można na zmianę sudocrem i mąka ziemniaczana, niech pupa wymieknie w wodzie z krochmalem, przemywac wacikiem z wodą w ciągu dnia zamiast chusteczek. Możesz spróbować zmienić pampersy. Dziecko może mieć też bardziej delikatną skórę i poddatna na różne zmiany skórne. Wietrzenie też pomoże.
Moja corka odparzala sie od samego wyjscia ze szpitala. Miala problem z biodrami, nosila frejke, nie bylo mowy o wietrzeniu, nie pomagalo nic zasypki, mycie woda, kremy. Nasz zloty srodek ktory stosujemy do dzisiaj to argotiab krem polecany min przy cewnikach. Wystarcza 2-3 aplikacje i skora wraca do zdrowia. Krem jest zalecany rowniez na drobne skaleczenia u starszakow. Polecam
W tych wszystkich chusteczkach jest tyle składników, że mogą tak delikatną pupkę odparzać. U mnie mojej małej z początku myślałam, że dzieje się to od pampersów, przeszłam na dada i wycierałam ją również chusteczkami dada. Ale okazało się że to od tych chusteczek i zmieniłam na bobini, a odparzenie samo znikło. I z powrotem przeszlam na pampers.
Agi zgadzam się, Argotiab jest super. Stosowałam przy oparzeniach termicznych. Na odparzenia jeszcze nie maialm okazji. Fajne jest to że można kupić go w formie kremu lub sprayu.
Iść do lekarza. Niektórych "odpażeń" nie da się wyleczyć samemu mi lekarz polecił maść specjalną i dopiero ona pomogła była na receptę. Mojej siostry córeczka aż antybiotyk przyjmowała bo okazało sie że to niebyło zwykłe odparzenie tylko jakieś grzybiczne.
Może Pani rozebrać z pieluchy, położyć na podkładzie, delikatnie okryć bawełnianym kocykiem i po prostu w taki sposób wietrzyć. Chodzi głównie o to, żeby pampers nie był szczelnie zamknięty i był dopływ powietrza. Mogą się też Państwo zastanowić nad zmianą pampersa- np. polecam bardzo markę Bambiboo z Rossmana. Jeśli jesteście w stanie podjąć się zadania pieluch bawełnianych/ wielorazowych, byłyby jeszcze lepszym wyjściem.
Często w takich sytuacjach pomaga ziemniaczana mąka. Po kąpieli, po zmianie pieluszek...posyp troszkę-powinno pomóc :) Na ranki polecam też Bephanten. Dla nas niezastąpiony.
kverve to jest na recepte ten krem czy zel i w aptece dostepny??
Nam się sprawdza przemywanie wodą i osuszanie dużymi wacikami jak już pojawia się zaczerwienienie, czasem zasypka alantan plus lub maść o tej samej nazwie, najgorzej jest jak już się przeoczy pierwsze sygnały i skóra jest bardzo podrażniona
Też bym chciała wiedzieć czy jest na receptę czy ogólnodostępny?
Mąka najlepsza 🙂
Maka ziemniaczana :) Często zmieniac pampersa i zasypywać;)
U nas tak samo mąka na pierwszym miejscu
My próbowaliśmy wszystkiego, mąki ziemniaczanej, wcześniej był Bephanten, Sudocrem, Penathen... i nic. Pomógł dopiero niemiecki puderek.. Ważne jest osuszanie pupy, ale nie mam pojęcia czemu skrobia w takim razie nie podziałała? Bardzo ważne są też pieluchy. Nam sprawdziły się zwykle pampersy, ale bardzo pomogły w wygojeniu zwykle Babydream Fun&Fit z Rossmana ;) Powodzenia!
Sorki dziewczyny nie ogarnęłam tego wątku, Argotiab jest bez recepty :)
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.