Możecie polecić odkurzacz piorący. Pranie kanapy i krzeseł raz na jakiś czas. Budżet do 600 zł . Proszę nie pisać że za to nie można kupić nic .
Też zastanawiam się nad kupnem i patrzyłam model MPM MOD-48 1200W w RTV EURO AGD, oraz CECOTEC Conga 4000 Carpet & Spot Clean w Media Expert te dwa modele wydają się być wystarczające do sprzątania w domu czy w aucie. Jeśli jednak coś innego masz na oku to chętnie się dowiem. :)
Oczywiście że można kupić, ale jeśli ma się taki budżet to nie lepiej zamówić usługę prania raz na pół roku ?
Oprócz odkurzacza pioracego ważna też jest chemia której używamy do prania a ta jest naprawdę droga.
O ja tez szukam wiec chętnie poczytam
Zgadzam się z Maminą. Niedawno był podobny wątek i ostatecznie, doliczając dobrą chemię, która też nie jest tania, niemal na jedno wychodziło oddać kanapę czy dywan w ręce profesjonalistów.
Ale jak masz takie urządzenie w domu to nie masz potrzeby zamawiania firmy. A takim sprzętem ogarniesz wszystkie meble w domu, które wymagają prania. Więc licząc niezbyt się kalkuluje zamawianie firmy. A mając dzieci pranie takich mebli jest dość często. Ja sama krzesełka prałam we wrześniu i teraz bo były brudne od jedzenia.
O chyba tez się skuszę faktycznie
Też się zastanawiałam nad zakupem więc chętnie poczytam opinie ;)
Każda sprawi sobie na prezent odkurzacz piorący :D
Dajcie znać później co wybrałyście i jak się sprawdza;). Ja odkąd mam psa i dzieci to większość mebli mam robieranych na zamek (kanapa, hokery z ikei, dywany dziecięce cienkie - mieszczące się w pralce), i mega doceniam możliwość zdjęcia i wyprania na szybko w pralce;). Zawsze to jakieś rozwiązanie;).
A tak to znajomy ma firmę czyszczaco-piorącą i raz na jakis czas ogarnie nam resztę Karcherem
ja kupiłam niedrogi odkurzacz piorący, bo stwierdzałam że z chorobą mojego synka jednak będzie trzeba łóżka przeprać częściej niż jak uznałam że są brudne bo jednak tego brudu w środku jest. jeszcze nawet nie rozpakowałam, nie używałam, bo jak nie syn chory to teraz córka ospa, a chcę wszystko wyprać jednego dnia i jechać do rodziców na nockę aby łóżka wyschły
Ja dostałam do testowania odkurzacz karchera i wiecie co byłam w szoku jak wylewałam wodę jakie to łóźko było jednak brudne;/
Właśnie nie ma teraz w Lidl bo coś reklamowali ?Teraz to można kupić nawet w Lidl tanio kiedyś to kupę kasy kosztowały. Mamy to.lata temu placilismy drogo.
Mozesz jeszcze sprawdzić sobie czy w media markcie są jakieś kody rabatowe na takie odkurzacze:
kodyrabatowe.naszemiasto.pl/kody-rabatowe/media-markt
Bo też okresowo mają dobre promocje.
ja wczoraj też prałam łóżko i maga brudna woda
Jeśli masz parownicę do prasowania, to możesz użyć też parownicy. Różnica jest taka, że pierzesz samą parą, bez użycia chemii.
Ja osobiście polecam Karcher, za swój płaciłam chyba coś ok 800-900 złotych, ale może akurat trafi się gdzieś jakaś promocja, lub dozbierasz sobie te 2 stówki :)