Oddychanie

szukam i nie moge nigdzie znaleźć …niedy bobas zaczyna oddychac przez buzię

W sensie kiedy przestaje oddychać przez nosek? Noworodki nie umieją oddychać przez usta,dlatego bardzo ważna jest higiena noska, żeby był zawsze drożny. Uczą się oddychać przez usta w momencie kiedy mają katar a i tak najlepiej żeby później wracał do ossychania przez nosek,bo jest to dla nich zdrowsze.

mój ogarnął, że można oddychać dziobem w okolicy dwóch latek, ale robi to tylko w czasie kataru

pytam bo mój mały włąśnie katarek ma i się meczy biedny

Paulina jak ma katarek to na pewno się przestawi na usta. Spokojnie nie musisz się martwić.

Kasia ma racje…nie ma co sie odrazu na zapas martwic…jak katarek przejdzie to juz będzie z synkiem lepiej…doac ze czasem tak maja niemowlaki ze oddychaja ustami to juz na pewno tym bardziej przez ten katarek…takze badz spokojna i daj znac czy jak katarek minie czy synek oddycha juz przez nosek

paulina i jak tam synek i problem z katarkiem???

wiesz co w miare sobie radził ale przez nos oddychał nie próbował ustami

to tylko odciągaj mu z noska wydzielinę Paulina , warto też psikać wodą morską nawet gdy nie ma katarku bo jednak oddychają tylko przez nosek więc warto by był on czysty :wink: ja tak robię swojej maludzie ;)) bo pokichuje mi co jakiś czas - zapewne na coś alergia więc jej psikam sporadycznie…w powietrzu tyle tych pyłków więc wiadomo…