Odchylanie glowki do tylu

Dużo dzieci tak ma z tego co czytam i widzę i najczęściej to niż złego lub napięcie mięśniowe 

Monia, mój też tak robi, nie zawsze, ale jednak. Ostatnio coraz rzadziej. Tylko że u tak małych dzieci to może się zdarzać i niekoniecznie jest problem z napięciem. Ale obserwować trzeba

Dominika skonsultować nigdy nie zaszkodzi. A Ty będziesz spokojniejsza

I wielu osób właśnie tak jest moja to tak się wygnie czasen że aż w szoku jestem 

Mój czasem tak odchula głowę, ale to raz na ruski rok,ale potem wraca z głowką do normalnej pozycji. MOże warto to skonsultować skoro jest to sytuacja, która się powtarza

Przy okazji jak będziesz na wizycie u lekarza to powiedz o tym 

U mnie akuratnic takiego się nie działo.ale może faktycznie udaje się do lekarza, dla pewności czy wszystko dobrze

Moja ma 4 miesiące i też odchyla główkę do tyłu, ale Fizjo nic na ten temat nie mówiła, po prostu ciekawa świata ponoć.

dwarazyH zależy w jakiej sytuacji dziecko odchyla główkę, czy to robi często 

Ja musze się tam wybrać bo moja ma 3.5 miesiąca a jeszcze nie byliśmy. Ile razy byłyście na usg bioderek? 

Zawsze warto skonsultować z lekarze ale mój syn tez miał taki okres że odchylał głowę z czystej ciekawości. Ale zawsze lepiej skonsultować jak mamy wątpliwości. 

Monia my byliśmy 3 razy w sumie ale syn miał zalecenia bo urodzil się jako wcześniak później musieliśmy trochę korygować bioderko jedno i później już kontrola 3 wizyta było ok. A Ty masz zalecenia żeby iść? 

U mnie, jak ją noszę na rączkach (ale nie zawsze) i jak leży na macie edukacyjnej. 

A na bioderkach byłyśmy 2 razy i lekarz dalej nie kazał przychodzić.

Monia mu byliśmy za każdym razem po dwa razy. Teraz twz dziś dostałam termin na drugą wizytę.  Jak jest wszystko okej po tylko dwie są u nas 

My mamy problem z bokserkami to wizyty co 3 tygodnie będziemy mieli 

My na wypisie ze szpitala dostaliśmy zalecenie, żeby profilaktycznie zgłosić się na USG bioderek, ale nic nie wykryto w szpitalu. Wkrótce się wybierzemy. Często jest taka praktyka?

Zawsze :)

Aneczka a co się dzieje że macie problem z bioderkami? Mój pierwszy syn miał problem i zakladałam dwa pampersy żeby nóżki były szerzej ale po miesiącu było już dobrze. 

A ile razy byłyście? 

Ja byłam z córka 2 razy ;) 

Z pierwszym synem często byłam bo też miał problem z bioderkami. Musieliśmy zakładać szelki pavlika 

Pati kość nie jest w panewce. Wiec musimy roztworke koszli nosić. To samo co u starszej córki. Też miała taki problem