Co kupiłybyście w prezencie świeżo upieczonej mamie? Co Wam pomogło i szczerze polecacie?
Wszystko zależy co posiada przyszła mama ;) ja najpierw dopytuje się co przyszła mama posiada, a czego potrzebuje ;) Z pewnością do takich przydatnych rzeczy należą: inhalator, aspirator do noska, nawilzacz powietrza, laktator, pampersy :D
Ja dostałam bujaczek, który zaczęłam używać kiedy syn miał co prawda miesiąc bo mniejszego bałam się kłaść ale swietnie sprawdzil sie bo syn chetnie na nim lezal a ja moglam cos zrobic w domu;)
Mata też jest przydatna w domu przy małym dziecku ;)
Ja zawsze pytam co kupić wolę praktyczne prezenty niż miałabym coś kupić a dana osoba by już miała lub by się jej nie spodobało
pytanie czy ma to byc prezent strikte dla mamy czy dla dziecka? bo jeśli dla mamy to myśle ze może ucieszyć się nawet z kawiatów od męża, z jakiejś biżuterii, karty podarunkowej, czegoś co będzie właśnie dla niej. A jeśli to ma być coś dla dziecka to faktycznie lepiej zapytać bo pewnie sporo rzeczy już przyszła mama ma dla dzidziusia wiec lepiej zapytać co jeszcze potrzebuje.
Jeżeli chodzi typowo o mamę na pewno kupiłabym coś może niekoniecznie związanego z macierzyństwem może jakieś perfumy kosmetyki wiadomo że ta świeżo upieczona mama będzie przez najbliższe dni i tygodnie głównie żyła tylko i wyłącznie tym tematem macierzyństwa Dlatego ja poszłabym w coś co trochę by ją od tego odciągnęło może zafundowałabym jakiś voucher na masaż coś co pozwoli jej odpocząć i zrelaksować się podczas tych pierwszych ciężkich chwil
Ja dostałam bransoletkę , maseczki do twarzy i voucher na masaż myślę że takie prezenty dla mamy są najlepsze mamie też się należy odpoczynek i chwila dla siebie
Jeśli chodzi o prezent dla mamy to też bym pomyślała o czymś takim właśnie jak ty MamaLaurusa dostałaś zawsze mama po porodzie może pójść na chwilę relaksu i przy nawale obowiązków sobie odpocząć
Przyznam, że kwiaty, biżuteria czy karty podarunkowe mogą bardzo uszczęśliwić każdą kobietę. Ja dostałam to wszystko na urodziny od najbliższych niedługo po porodzie ale to prezenty urodzinowe, a nie jako dla mamy ;)
Poza kwiatami od męża kiedy odbierał mnie ze szpitala ;)
Dziewczyny nawet 2 godzinki na paznokciach czy po prostu jakiś zabieg na twarz to nie są ogromne wydatki a dla takiej mamy zmeczonej to naprawdę super odskocznia ja dostałam też wino bez alkoholu z Lidla i było bardzo dobre :)
Tez super pomysł
Mama fajne prezenty dostałaś :)
Ja dostałam kwiaty od męża i tort, a odwiedzajacy jak przychodzili to jednak głównie obdarowywali prezentami maluszka, aczkolwiek kilka znajomych przyniosło mi coś słodkiego.
Ja się nie skupiałam wtedy co mogłabym dostać, cieszyły mnie rzeczy dla mojej niuni :)
Ale jakby tak pomyśleć to wtedy dla mnie fajnym prezentem byłoby gdyby ktoś przyniósł jakiś obiadek, albo w jakiś inny sposób mnie trochę odciążył.
Kwiaty, perfumy, jakiś voucher na zabieg czy dobra książka to też fajne pomysły, żeby młoda mama mogła się zrelaksować.
Ja dostałam jako mama słodycze, kawę, świeczkę relaksującą, owoce czy balsam ciała ale tak naprawdę jeszcze nic nie użyłam;) za to prezenty dla maluszka używałam od razu i bardzo mi sie przydały, tylko ubranka większych rozmiarów czekają aż podrośnie.. ;)
No ale mianowicie chciałabym Was spytać czy używacie perfum przy małych dzieciach? Jeżeli nie to kiedy zaczęłyście perfumować się? Ja mam co do tej kwestii dylemat a nie pamiętam jak było przy pierwszym dziecku :o
też uważam, że dla świeżo upieczonej mamy nawet to ze ktos zajmie sie dzieckiem na chwile bedzie super prezentem. jakieś wyjście na zakupy dla siebie, biżuteria. Wszystko to jest super.
Macie rację, opieka nad dzieckiem to będzie wspaniały prezent.
Ja od męża po urodzeniu dziecka dostałam złoty łańcuszek z zawieszką stópką i na tej stópce wygrawerowane jest imię córci i data urodzenia.
Myślę że fajnym pomysłem jest bon do jakiegoś sklepu, kosmetyki do domowego spa, może voucher do spa czy na masaż, świece relaksujące, słodycze.
Wygodna poduszka do karmienia - to bym kupiła świeżo upieczonej mamie, co by jej plecy nie wysiadły. Ja mam poduszkę Poofi i ją uwielbiam! To jeden z lepszych zakupów po powrocie ze szpitala :)
Ta bransoletka to świetny prezent z grawerem imion dzieci. Taką dostałam na święta rok temu ale zawieszka uszkodziła się i dostałam podobna od męża na urodziny w tym roku ;) z chłopcami a na nich imiona synów;) no ale bardzo chciałam taką mieć;)
Chwila dla siebie :)
No u mnie nikt z odwiedzających mnie i córeczkę nie pomyślał o prezentcie dla mnie jakoś nie ubolewam nad tym był też czas covidowy i tych odwiedzających też było mało i tylko najbliższe mi osoby
Witaminy dla mam karmiących, herbatkę na laktacje, voucher do fryzjera i święty spokój.
Nieztwty przy pierwszym i drugim nic nie dostałam ;( smuteczek
ja nigdy nie miałam oferty pomocy i ze wszystkim zawsze sama wiec dla mniej najlepszym prezentem było by zrobienie zakupów i zajęcie się dziećmi abym mogła spokojnie wziasc chociaż prysznic czy skorzystać z toalety ;) takie coś to i lepiej wpływa na psychikę mamy
A z rzeczy materialnych to biżuteria z upamiętnieniem cudu narodzin, zdrowe przekąski , chustę do noszenia dziecka , poduszkę do karmienia , wizytę u kosmetyczki nawet na brwi czy manicure bądź u fryzjera , może być tez i masaż u fizjoterapeuty bądź relaksacyjny .