Też podaję wcześniej, jeśli widzę, że gorączka szybko rośnie albo dziecko źle się czuje – każdy maluch reaguje inaczej. U nas 38 to już sygnał do działania, szczególnie wieczorem. Lepiej wyhamować wzrost niż czekać na ponad 39. Znasz swoje dziecko najlepiej, dobrze zrobiłaś!
Boi sie konsekwencji jal cos sie stanie… teraz np dostawal berodual to tetno mial wysokie i grozil mu udar i lelarz mi to powiedzial ze musial zapisac bo strasznie zawalony byl ale jak bede widziala cos niepokojacego od razu do szpitala… jedynie co to tetno mial podwyzszone ale powoli spadalo …
No właśnie boi się konsekwencji ale za nieudzielenie pomocy też są konsekwencje chociaż samo wysłanie dalej też jest pomocą więc prawnie jest czysty jako lekarz. Dobrze że jest inny który się zajmie dzieckiem i najważniejsze że wie co robi
O rany to ci pediatrzy sa przerozni.
U mnienw przychodni sa anioły do dzieci a nie ludzie
Z córką mam 4 wspanialych / a jest ich więcej/ i mogę chidzic bez obawy do każdego z nich , ale z 1szą corka chodziłam zazwyczaj do jednej bo wiedziala od początku o problemach brzuszkowych i nie musiałam od zera opowiadać co i jak
A jak wgl temp obniżyła sie?
Robiłaś mu kontrolne crp ? Czy ew poszłaś z nim do pediatry jeszcze? Moze mocz do badania tez daj ?
Poszłam do pediatry i stwierdziła że ma katar taki w nosie który nie wychodzi i poszło na uchu. Mogła się wstrzymać ta w szpitalu z antybiotykiem ale jak mi podałam już dwie dawki to kazała mi dokończyć antybiotyk przez 7 dni a nie 10 jak zlecili w szpitalu. Powiedziała że gorzej jest przerwać antybiotyk niż podać nie do końca potrzebnie. Ale gardło trochę czerwone, ucho w środku trochę blade o takie trochę wszystko a że miał gorączkę to infekcja mu się rozwijała i organizm się bronił.
Ahhhh no tak, wybacz przecież pisałaś nam o pediatrze. No tak ufamy i podajemy antybiotyk, a byl zbędny ;(
Może nie aż tak do końca zbędny jak można było go uniknąć no ale cóż. To jego pierwszy antybiotyk w życiu więc trudno
Ja tak 38.5, wtedy juz podaje
A no to już nie poradzimy nic ;( ale szkoda bo trzeba podawać, pilnować ,do tego probiotyki
A jak z jego wypróżnianiem przy tym ?
Ogólnie nie zauważyłam różnicy w kupach. Moj mały też pije dużo kefirów bo bardzo lubi a tam też są takie naturalne probiotyki więc może przez to jest ok antybiotyk ma od poniedziałku dzisiaj piątek więc gdyby coś było to już by chyba było chociaż powiem wam że masakra kaszle okropnie aż go na wymioty pociąga
Ja podaję przeciwgorączkowe powyżej 38 stopni. Jak córeczka była w wieku niemowlęcym to podawałam w formie czopka…
Uuuuu a to od czego kaszle ?
Naturalny probiotyk najlepszy
Myślę że przez katar bo spływa po gardle i podrażnia. Zrobiłam mi nebulizacje z soli fizjologicznej to mi trochę więcej wychodzi tej wydzieliny. Ale ogólnie chóru jest bardzo
Uuuuu niedobrze.
Czyli choróbsko go zbierało a jak synek ma na imię? Mówiłaś nam ;)? szczerze nie pamiętam:(
Oskar. No zbiera pierwsze takie więc o tak długo się utrzymał wcześniej miał tylko jakiś katarek