Oczyszczanie twarzy

Jakie polecicie zabiegi, ewentualnie najlepsze sposoby na oczyszczanie twarzy? 

U mnie dieta zdzialala dosłownie cuda. A wyglądałam już tak,że mi się płakać chciało. Teraz mnie wysypuje za każdym razem, gdy znów skuszę się na nabiał 

Jeśli chodzi o zabiegi to bardzo dobre rezultaty u mnie osobiście daje oszszczanie manualne. Chodzę tutaj do tej kliniki w Krakowie: 

http://ego-medspa.pl/oczyszczanie-manualne-twarzy/

Twarz po serii zabiegów wygląda zupełnie inaczej. 

To prawda,zdrowa dieta to podstawa do tego odpowiednie nawodnienie organizmu. Minimum raz w tygodniu pilling,krem na dzień ,na noc  ja polecam z Vichy  mineral ;) 

Ja rsz ns jakis czas tobie piling enzymatyczny 

Jeśli chodzi o oczyszczanie to jest cały zalecany schemat aby nasza skóra była odżywiona i przygotowana na aplikacje kremow: Najpierw należy wykonać dokładny demakijaż, ja używam do tego wacika zwilżonego płynem miceralnym. Następnie dokładne mycie twarzy woda z dodatkiem łagodnego środka myjącego, tu polecam szczoteczkę soniczna, ja mam Foreo ale inne też się sprawdzają. Po dokładnym umyciu należy stonizowac skórę twarzy tonikoem, ja stosuje taki z kwasami Aha. Po takim rytuale spokojnie można aplikować serum i krem w zależności od pory dnia. Ponadto 2x w tygodniu stosuje peeling kawitacyjny. 

Ja oczyszczam twarz peelingiem, następnie nakładam maseczkę i krem

Najpierw myje twarz, później peeling i krem nakładam;))

Ja najpierw oczyszczam z resztek makijaży płynem micelarnym, potem żel, albo 2-3 razy w tygodniu peeling. Do tego krem, albo serum.

Ja lubię zmieniać kosmetyki, więc lubię wyszukiwać nowe żele, czy peelingi. Można też na grupach znaleźć super przepisy na domowe sposoby, ale ja trochę za mało czasu na to mam, a w sumie pewnie za mało chęci, bo wygodna jestem.

Jak masz takie problemy skórne to jakiś delikatny moze z miodem ?

Lub tonik 

Monia oj tonik to może być ciężko nie wiem czy nie za delikatny

Sam tonik nie oczyści twarzy, bez dobrego mycia pojawia się zaskórniki i krostki. 

Do twarzy trzeba zastosować codziennie kilka etapów mycia i nakładania kremów żeby uzyskać jakis efekt jak słyszę że ktoś przez tydzień próbował i się znudzil to szlag mnie trafia 

Najlepiej najpierw zgłosić się do dobrej kosmetyczki żeby powiedziała nam jaki mamy rodzaj skóry i dopiero potem szukać kosmetyków odpowiednich dla nas a nie takich które ładnie pachną i wyglądają 

I.Filipek od oceny typu skóry są raczej dermatolodzy.