Co wybrać ?? Oczyszczać powietrza czy nawilżacz powietrza ?
Proszę o rady ? Argumenty za i przeciw ??
A nie ma takich 2 w 1 ?? Oczyszczacz z nawilżaczem ??
Też jestem ciekawa. Ja jeszcze chętnie przeczytam jaki dokładnie. Bo na rynku jest tego od groma. Doczytałam na razie, że nawilżacz najlepszy ewaporacyjny. jakie są wasze doświadczenia??
Jak coś jest do wszystkeigo do jest do niczego dlatego najlepiej jest kupić osobno oczyszczacz i osobno nawilżacz
Polecam oczyszczacz powietrza marki Philips
No i zakupiłam nawilżacz ewaporacyjny Philipsa. Daje radę Myślę, żekwestia wyboru uzależniona jets od tego czego na prawdę potrzebujemy. Ja miałam problem ze zbyt suchym powietrzem a co za tym idzie przesuszonymi śluzówkami i wiecznym katarem. Czy uzyskałam poprawę napiszę później…póki co wieczne gile z powodu infekcji.
A ja bym chciała nawilżacz powietrza który również oczyszcza powietrze w domu
To zależy czego oczekujesz od urządzenia.
Jeśli problemem jest suche powietrze- kup nawilżacz,
Jeśli zanieczyszczone powietrze ( np smog, pył- co często zdarza się w okresie grzewczym)- kup oczyszczacz.
No właśnie , to wszystko zależy od Twoich oczekiwań- ciekawe czy dla osób które chcą i nawilżacz i oczyszczacz są takie urządzenia 2 w 1
Znalazłam w internecie Oczyszczacz z nawilżaczem powietrza Series 3000i PHILIPS AC3829/10.
Oczyszczacz bazuje na całkowicie naturalnych metodach oczyszczania i nawilżania , nie jonizuje powietrza i nie stosuje szkodliwych środków chemicznych, jest również bezpieczny dla zwierząt. Usuwa do 99,97% cząsteczek o wielkości zaledwie 0,003 mikrona (800 razy mniejszych niż cząsteczki PM2,5) . Oznacza to, że usunie z powietrza szkodliwe cząsteczki PM2,5 i PM10, alergeny takie jak: kurz, roztocza, pyłki, zarodniki pleśni,
sierść zwierząt, a nawet bakterie i wirusy.
Technologia nawilżania, w którą wyposażony jest oczyszczacz i nawilżacz powietrza, posiada certyfikat zaświadczający o jej higienicznym działaniu . Długotrwale chroni Twoje zdrowie utrzymując powietrze niemal wolnym od patogenów pleśni. Urządzenie nawilża, dzięki naturalnemu procesowi parowania. Cząsteczki wody są bardzo małe, dlatego zapewniają o 99% mniej bakterii w porównaniu do nawilżaczy ultradźwiękowych.
Zachorowałam na takie urządzenie
Wow super ! Tylko cena zaporowa , ciekawe na jak długo wystarcza filtr i jakie są później poszła wymiany , bo nie mogę doczytać
Super ten oczyszczacz z funkcja nawilżania
Ja polecam - Oczyszczacz powietrza Xiaomi Mi Air Purifier PRO z dedykowaną aplikacją MiHome
Wersja PRO w stosunku do poprzednika Air Purifier 2 charakteryzuje się zwiększoną przepustowością powietrza. Urządzenie nadaje się na większe powierzchnie do 60 m².
Dodatkowo oczyszczacz został wyposażony w wyświetlacz LCD umieszczony na froncie.
• Czujnik jakości powietrza
• Czujnik temperatury
• Czujnik wilgotności
• Monitorowanie AQI
Trójwarstwowy, cylindrowy filtr HEPA efektywnie pobierający powietrze ze wszystkich kierunków.
Średnia żywotność filtra wynosi od 3 do 6 miesięcy w zależności od stopnia zanieczyszczenia powietrza.
Aplikacja MiHome sama poinformuje Cię o konieczności wymiany filtra
Usuwa cząsteczki większe niż 0,3 μm, PM2.5, kurz z klimatyzatorów, pyłki roślinne oraz sierść zwierząt domowych.
Aplikacja MiHome pozwala na sterowanie urządzeniem i sprawdzanie stanu powietrza w domu poprzez smartfon.
MiHome umożliwia włączanie, wyłączanie oraz przełączanie trybów.
Info ze strony producenta