Ochraniacz na materac

czy macie jakies sprawdzone ochraniacze na materac/ceratki pod przescieradlo? moze z jakiejs konkrtnej firmy ktore napewno nie przesiakaja, i czy lepiej sprawdzaja sie te na caly materac na gumce, czy rownie dobre sa mniejsze ceratki

Ja korzystam z podkładów z Babydream, sprawdzone pod względem chłonności, nie przesiąkania i ochrony przed zabrudzeniami.

Ja mam dla dziewczynek prześcieradła z nieprzemakalną membraną od spodu i jestem z nich bardzo zadowolona.

Ja też mam ochraniacz, ale niestety nie pamiętam nazwy firmy. Na cały materac z dwoma gumkami , świetnie się trzyma, nie roluje się, a przede wszystkim nie przemaka - sprawdzone podczas biegunki. Co do mniejszych miałabym obawy, że będą się przesuwać pod prześcieradłem.
Generalnie nie wyobrażam sobie nie mieć jakieś formy ochrony materaca.

Ja zakładam prześcieradła które od wewnątrz mają jakby ceratkę coś co nie przemaka a dodatkowo na początku włożyłam metrową ceratkę między materac a pokrowiec tak na wszelki wypadek , ponieważ wolę wyprać sam pokrowiec niż suszyć czy czyścić materacyk.

Ja też używam podkładów babydream z Rossmana. Są bardzo fajne! Nie przemakają, są kolorowe i tanie:) Używamy ich w łóżeczku, na przewijaku, i zawsze mamy go w torbie w razie jakiegoś wyjazdu

Ja na początku rozkładałam pod prześcieradłem podkłady higieniczne, ale niestety synek od tej nieoddychającej warstwy się pocił, potem przeszłam tylko na dodatkową flanelową pieluchę pod prześcieradłem - przy mniejszych awariach to wystarczało, przy większych już nie bardzo, ale i tak wolałam takie rozwiązanie niż pocące się dziecko przez leżenie na sztucznym. Nie wiem, jak wygląda kwestia ochraniaczy na materac, ale podejrzewam, że też musi być jakaś nieprzepuszczalna warstwa, więc w naszym przypadku też by to się pewnie nie sprawdziło,

Górna warstwa jest z frotte a pod spodem jest ceratka. Do tego jest jeszcze prześcieradło. Więc dziecko leży najpierw na dwóch warstwach frotte.

my n ie mamy zadnego firmowego ochraniacza ale jest on zapinany na zamek na caly materac zarowno na gore jak i dol a na to dajemy przescieradlo na gumce :slight_smile: myslalam, ze bede jeszcze dawala ceratke pomiedzy ale nie ma potrzeby :slight_smile:

ja aktualnie zastanawiam sie wlasnie czy lepiej zakupic zwykle przescieradlo i stosowac pod nie jakies mniejsze podklady lub ceratki czy zakupic przescieradlo od razu z membrana nieprzemakalna i sama nie wiem ktora opcja bedzie lepsza …

ja jestem bardzo zadowolona z prześcieradła z membranom, nic się nie przesuwa, bardzo fajne są te prześcieradła

A ja uzywam podkladow poporodowych ktore mi zostaly:) i jestem zadowolona:)

Andzianecia, a czy te prześcieradła z membraną przepuszczają powietrze? Czy dziecko się na nich nie poci?

Zwykłe podkłady z apteki, rozmiar do łóżeczka 60 na 60 firmy Seni, sa tanie i świetne.

Witam, ja do ochrony materaca mam specjalną nakładkę na gumkach, którą dostałam w zestawie razem z nim. Dodam, że posiadam materac z FikiMiki. Jestem bardzo zadowolona z tej nakładki,dobrze chroni materac, przepuszcza powietrze, łatwo można ją ściągnąć i wyprać, szybko schnie… rewelacja jak dla mnie :wink:

JA do mniejszego łóżeczka miałam podkład Motherhood, 100% bawełny i byłam bardzo zadowolona bo sztywno trzymał się materaca bez żadnych gumeczek. Jednak miał jedną wadę bo ochraniał tylko 2/3 łóżeczka więc musiałam kombinować i przewidywać czy będzie zalany dół czy góra materaca :wink: najczęściej kładłam podkład na środku…

Teraz w łóżku dwulatka mam materac 160x70 a ochraniacz 200x80 bo nie chciałam już przykrych niespodzianek , zamówliśmy w smyku AMW Rizo na ceratce z bawełnianą górą, do tej pory syn raz miał wpadkę w nocy i mimo że dużo nasiusiał wszystko zostało na podkładzie więc działa :slight_smile: denerwował mnie tylko ten ceratkowy odgłos ale widzę że synkowi nie przeszkadza , więc jest ok

My na materac synka położyliśmy podkład/ochraniacz na zasadzie prześcieradła z gumkami. Bardzo fajny, nie ściąga się co najważniejsze. Ceratka zawsze się tam troszkę podwijała

Też mamy ochraniacz na materac z gumką. Idealnie jest dopasowany do materaca i nie zwija się. W dodatku nie przesiaka i łatwo go wyprać.

My mamy podkladke ktora podkladam pod przescieradlo.

Ochraniacz na materac jest naprawdę zbawienny, w niektórych sytuacjach bardzo przydatny :) Sama kupiłam niedawno taki na [url]https://lovi.pl/forum/13/ochraniacz-na-materac [/url]