Nie słyszałam by kto kolwiek pił ocet :D hahah chyba, że mówisz o occie jabłkowym bo nie wiem o jaki chodzi
Czy można jeść w ciązy ocet? Czy nie jest groźny?
Mi babcia mówiła żebym właśnie nie jadła;))
Raczej w rozsądnych ilościach nie zaszkodzi ☺
Ja to wcinałam galaretę z dużą ilością occtu no i śledzie :)
No jeść PRODUKTY które zawierają w swoim SKŁADZIE ocet można spokojnie. Ja ciągle wcinam śledzie bo od początku ciąży mam taką ochotę
No, a pomyślnie sobie że ja na początku ciąży piłam wodę z ogórków konserwowych! :o
A to przecież sam ocet :[
Wszystko w granicach rozsądku nie zaszkodzi
Mama_coreczki i co nie się maleństwu nie dzieje pewnie co nie ?
Ja nawet nie wiedziałam ze sie nie powinno ale wiadomo że nikt bezpośrednio octu z butelki nie pije jeśli juz to w potrawach i w takich ilościach to chyba nie powinno nikomu zaszkodzić nawet maluszkowi
Można, ale należy pamiętać o granicach ;)
Mamabyć no jeśli nie byłaś świadoma ze nie można to piłas ale jak dzidzia rozwija się prawidłowo to znaczy ze jej nie zaszkodziło
Mamą być jasne wszystko z umiarem przecież wolno
Jakoś nie miałam w ciazy dużej ochoty na takie octowe produkty wiec nawet nie spozywalam tego duzo
Ja sporo jem takich produktów naprawdę bo śledzie, tu ogórki w occie
Ja tam w nadmiarze nie jadlam jedynie jak mnie wzieło to tez sledzie ogórki...córcia zdowa sie urodziła wiec nic nie zaszkodziło
Mazia ogorki w occie jesz ? A one z cukrem są chyba no nie ?
Nati no mają cukier haha ale po nich mi nie skakał cukier teraz już skacze,więc nie jem . No,ale wiesz parówki też zjadłam,a też glukoza w składzie była np .
W odpowiedniej ilości na pewno można. Ja w ciąży starałam się używać tych delikatniejszych, jak jabłkowego, czy cytrynowego octu. Jednak zdarzyło się zjeść też coś z octu jak ogórki, a to już taki zwykły tam był.
Ja ogórki jadłam aż tak nie patrzyłam i córa cała i zdrowa