Też mieliśmy takie przygody! Polecam plastry z opatrunkiem hydrożelowym dobrze przylegają, odkażają i pomagają szybciej goić rany. U nas super sprawdziły się marki Compeed albo Hansaplast.
Kiedyś miałam wypadek na rowerze, i nie wiedziałam że mam coś w kolanie , długo mi się goiło i ja też to rozdrapywałam aż wlansie nie użyłam plastra hydrokokolodowego takiego co się stosuje na obtarcia i w tej ranie się okazało że miałam kamyczka którego ten plaster wyciągnął
Ooo no proszę . A macie może jakiś sposób aby rozjaśnić bliznę na kolanie po upadku została mi taka ciemna blizna
Ja używam na blizny cepan, ale jeżeli blizna jest już “stara” to jedynie laser może pomóc ![]()
Jeżeli nie u kosmetyczki , to acnederm świetnie rozjaśnia takie sprawy ![]()
Ja często noszę sobie w torebce gazik w opakowaniu , jedną sól fizjologiczna no i oczywiście plastry…bo wiem jak to czasem bywa a często się gdzieś wybieram z dzieciakami 12,7 i 2 latka i już ktoś upadnie i leci krew w tedy odrazu odkarzam gazikiem i solą fizjologiczna i zaklejamy plasterkiem a potem po 15min odklejam żeby rana szybciej się goiła.