Nutramigen LGG ,a wzmożone ulewanie

Ja kupiłabym wagę gdyby syn był na granicy poprawnego przybierania na wadze lub gdy  miał niedowagę. Skoro w szpitalu po pierwszej dobie ładnie przybierał i później według położnej tak samo to nie mam powodów do niepokoju. Jednak zamiast kupować wagę i samej ważyć to wolałam żeby położna to kontrolowała skoro i tak przychodzi.

Raz dziennie ważenie nie jest miarodajne. Czasem większa kupa i już mało z tego wynika. Najlepiej raz w tygodniu ważyc

znowu raz w tygodniu to moim zdaniem dość rzadko. raz dziennie rczej optymalnie bo potem zrobisz sobie tabelke i widzisz jak zachowuje sie waga 

U nas były problemy z wagą, ale ważyla ja tylko położna jak przyjeżdżała

Nam położna w szkole rodzenia właśnie mówiła że nie mamy kupować wagi i ważyć dziecka aby nie popaść w paranoje bo można się zafiksowac

Mój synek początkowo ubywał na wadzę, dlatego ja zaopatrzyłam się w taką wagę. I faktycznie, miałam lekką obsesję na tym punkcie, bo później jak już dobrze przybywał na wadze to ja nadal uważałam, że zważenie go codziennie to mój obowiązek. Ale tak już mają mamy, szczególnie kiedy coś było nie tak.

U mnie jak mały nie przybierać, to oprocz codziennego ważenia (rano i wieczorem!) zapisywałam szczegółowo pory karmienia - miałam mamnezje duzo rzeczy mi uciekało. tak się w to wkręciłam, ze przestałam zapisywać dopiero jak dziecko skończyło 8 miesięcy ;)

Pediatra powiedziała, że skoro syn przybiera więcej niż trzeba to nie muszę już budzić na życzenie;) karmić tylko na życzenie;)

Mi położna też kazała zapisywać każde karmienie (która pierś i ile minut) do tego czy do karmienia była dodatkowa butelka (ile ml i czy mm czy odciągnięte), a do tego ile siku i ile kupek. 

Też się wkręciłam i zapisywałam tak do 5 miesiąca :D 

teraz są od tego fajne apki na tel. tylko zaznaczas czas karmienia i która godzina, polecam :)

Ja też miałam aplikacje gdzie zapisywałam kiedy karmiłam z jakiej piersi i ile kupek dziecko robiło 

Też już mam pobraną taka aplikacje, na kartce w życiu bym tego nie zapisywała a w aplikacji to pewnie będzie kwestia kliknięcia i już. 

Ja zapisywałam wszystko przy pierwszym dziecku ponieważ położna mi kazał i tak ok miesiąca mimo, że wszystko było w porządku. 

Ja lubię pisać to zapisywałam na początku przez miesiąc sobie z przyzwyczajenia na kartce :D 

Później już w apce, polecam Dziecko+. Chyba najlepsza wytestowana przeze mnie aplikacja, można wpisywać karmienia piersią, butelka, pokarmy stałe, czas drzemki, są siatki centylowe, dużo przydatnych informacji, a nawet dźwięki uspokajające, nie trzeba włączać suszarki na yt :D

O nie słyszałam o tej apce. Muszę ją zainstalować.

Tak najważniejszy jest aby zapisywać to przez te pierwsze tygodnie aby później móc przekazać te informacje  pediatrze 

ja również nie słyszałam, a wydaje się fajna :)

Taki zeszyt czy kalendarz sie przydaje ;) ja mam do teraz kalendarz przy starszej corce;) bynajmniej jak choruje zapisuje leki jakoe bierze dawkowqnie a nauczyla mnie tego alergolog ;) rowniez przydaja sie takie informacje jak sie trafia do imunologa kiedy dziecko czesto ma infekcje  lub poprpstu zmieniamy przychodnie  z roznych przyczyn

Aniss super ze jestes taka dokładna i to notujesz bo człowiek pamięta na chwile a potem jak coś to juz nie pamieta wiec lepiej miec zapisane własnie 

Kurde chyba muszę wziąć z Was przykład i zacząc zapisywać takie informacje, bo ja nic nie notuje;/