to u nas w szpitalu laktator nie był obowiązkowy i z tym się pierwszy raz w życiu spotykam bo one z reguły są na oddziałach , baa nawet jakiś musi być. Jasne korzysta z niego cały oddział, więc nie zawsze będzie dostępny, ale powinien być. Ja nigdy swojego nie zabierałam do szpitala , miałam świadomość, że będę potrzebować , ale starałam się by jednak karmić za wszelką cenę , a nie ściągać jak coś to mm podawałam, ale tak jak pisze ja nie byłam nastawiona, że musi być Kp tylko będzie co będzie
Ja tylko łóżeczko i pościele miałam w piwnicy z myślą ,że może akurat się przydadzą. A potem już takie większe ubrania zaczełam zostawiać po córkach.
Wyprawkę ogólnie musiałam na nowo ,bo nie trzymałam tego wszystkiego.
Co do laktatora to 3 porody i nigdy nie miałam go w szpitalu :) Używałam sporo w domu.
A teraz syn czy córka. ?
Z pampersami ma byc znowu jakas promocja w biedronce chybab w srode 1+1 ;)
Ja po corce mialamnsporo ladnych ubran malo chodzonych w efekcie oddalam pelne worki dobrych ubranek bo brak miejsca, maluch sie nie spieszyl ;/ wiec.jiz zaczelam wszysykiegonsie pozbywac;) a tydzien przed testem wyzucilam do kontenera wszystkiw ubranianciazowe rozki jakies resztki ubranek;)
Ale jak to bywa jak zaszlam.w ciaze wyprawke kompletowałam sama no w sumie nie sama z Lovi ktore bylo dla mnie ogromnym wsparciem ,) bo mialam mozliwosc wykorzystania i przetestowania produktow dobrej marki
Tak w tym tygodniu ma być promka na pieluchy dada te zielone chyba ,albo pantsy .
Już tak nie zwróciłam uwagi bo nie potrzebuję jeszcze, ale mąż zwrócił uwagę, że nie ma 1 i 2 więc zapasów nie będziemy jeszcze robić :D
U mnie trzecia córeczka :)
Tak jest z okazji Black week cały tydzień te promki są w Biedronce na różne rzeczy
Niestety ja z chorą trzylatką teraz ciągle w domu i nie mam się jak ruszyć zrobić zapasów . Potrzebuje jedynek dla dzidziusia który niedługo się pojawi :D
ja jak jadę do pracy to mam po drodze więc jak coś jest to poluję :)
Ja w zeszłym miesiącu kupiłam 1ki z dady. Też było 1+1. Kupiłam 6 paczek bo nie wiem czy dość czy nie. Nie pamiętam jak długo dzieci je nosiły. Rodziłam drobne, ok 2,5kg więc jedynki pasowaly
Myśle ze tyle paczek akurat będzie i potem dwojki już bym zakładala :) . Zależy jeszcze jak duże bobo będzie :)
u nas tak przez 1,5 miesiąca były jedynki ale synek się urodził duży :) w Rossmanie jest fajna akcja, bo z tą aplikacją rosne dają paczkę jedynek premium care z pampers za grosz :)
Warto skorzystać zawsze dodatkowa łączka za free i z dady też coś takiego jest ale to trzeba przez stronę dodać akt urodzenia :)
Ja narazie nie kupuje pampersow bo zamówiłam 2 paczki pantsow dada na allegro po 20zl paczka ( dostałam kupon od allegro na 20zl więc go wykorzystałam). Dodatkowo kupiłam zapas pamperswo na gemini.pl 178szt pantsow pampers za 105zl (kupiłam 3 paczki) i 208szt 3 pantsow za 75zl ;) myślę, że do końca następnego roku wystarczy ;)
Ja zawsze robiłam zapasy na tych promocjach i potem leżało po 10 paczek, ale jaka to był oszczędność kasy jak wiadomo, że tych pieluch idzie w ilościach hurtowych przy małych dzieciach
Ja właśnie też lubiłam promocje i zapasy, bo można za grosze kupić. Pewnie też coś pampersów dostanę bo do syna to teściowa za każdym razem dwie paczki przywoziła:D
to ja Wam powiem, że mi nikt nigdy pampersów nie przyniósł :D zawsze ubranka, ale pieluch nigdy
Ja to sama mówiłam jak pytali, że mogą być pampersy bo tego nigdy za dużo :D
Tak to się zawsze przyda u napewno się zużyje . Sama przyjaciółce teraz przywiozłam karton pampersow :)
Tak. Wolałam pampersy niż ubrania. Także liczę, że i tym razem tak zrobią;)
Najgorzej to znaleźć miejsce, by to wszystko gdzieś trzymać:D
Dla pierwszego syna.dostalam dość dużo pampersow. Dla drugiego może jedną paczkę, a tak to sama kupowałam i czekałam na promocję. Głównie w biedronce dady. Chyba, że z pampers były większe promocje bo tak to drogie są.. ale chłonne i cienkie
Kocham te promocje 1+1 biedronka lub lidl 😅