Noworodek w kokonie

paula i super :) warto ogólnie mieć śpiworki dwa na zmianę lub więcej. Mi jak dziecko się przesika to mam drugi bo zimą jednak wszystko tak szybko nie schnie . Teraz na lato mam cienki ,ale tylko jeden i muszę sobie drugi dokupić.

Mój syn jak Fajerki śpi wszędzie w łóżku ja bym się bała w nocy pod koc go dać, ale w dzień tak śpi bo w tedy się nie wierci 

Kiedyś miałam zamiar kupić kokon. Bo myślałam że dziecko będzie się czuło jak w łonie matki , ( mało przestrzeni i wgl) po dłuższym namyśle stwierdziłam że jest mi to niepotrzebne. Kładłam normalnie do łóżeczka tylko w kolo łóżeczka miałam warkocz bądź jakieś poduszki. ( oczywiście wiązane do szczebelek ) . I to zdało mi egzamin. Myślę że lepiej niż kokon. Ale są też takie mamy, które bardzi chwalą kokony. Więc zdania są różne. ;)

Buziaki;*

Ja też się właśnie rozglądam za jakimś cienkim śpiworkiem, takim bez ocieplenia. Na razie jest i tak na tyle ciepło, że młody śpi w krótkim rampersie bez niczego, albo dostanie pieluchę bambusową. Ale musi też mieć coś jak będzie nieco chłodniej, ale jednak za ciepło na te śpiworki co teraz ma.

dziewczyny ale jak jets taki upał to też te spiworki zakładacie?

u mnie pół nocy okryta spi co wstajemy przykryjemy to sie odkrywa ale gorąco wiec tak nie opatulam jej zbytnio

Nie no teraz to nie, też dziecko bez niczego śpi:)

W zeszłym roku latem jak było chłodniej w nocy zakładałam małemu taki śpiworek, właściwie sam pojedynczy materiał, bez ocieplenia, teraz też takiego szukam, żeby w razie jak będzie chłodniej w nocy miał co założyć, bo z tamtego wyrósł:)

Przy córce mislam kokon ale absolutnie nie zakładałam Żr będzie w nim spać w nocy w łóżeczku . Raczej żeby położyć ja w kokonie na kanapie czy łóżku . W efekcie moje dziecko było nieodkladalne i kokon użyliśmy jedynie pare razy w nocy jsk zostawislam córkę w naszym łóżku żeby misls swoją przestrzeń i żebyśmy jej nie zgnietli :p bo ja jednak bałam się spsc z noworodkiem 

Ja ostatnio zamówiłam śpiworek muślinowy więc myślę, że będzie fajny na takie cieplejsze noce :) Córka bardzo się wierci w nocy więc jak ją przykryję nawet lekkim kocykiem bambusowy to zaraz cała poplątana w nim jest :P Jednak śpiworek najlepiej się sprawdzą od samego początku :) 

Wlasnie na początek polecam kupić dla noworodka śpiworek do którego można schować rączki dziecka do środka, dzięki temu dziecko nie będzie się drapać przez sen i wybudzać zbyt często :) 

Mi się kokony podobały ale nie kupiłam dla cory.

Bardzo ładnie wyglądają ale tez nie kupowałam 

tak naprawde tych nowosci i wszystkiego w sklepach dla niemowląt jest pełno;( 

ciezko czasami sie zdecydowac co jest lepsze kokon czy rożek a moze kocyk, kołderka;) warto sporządzić sobie taką liste wyprawkową i kurczowo sie tego trzymać;) 

mój syn teraz spi w takim śpiworku on jest jednowarstwowy 

https://natulino-sklep.pl/pol_m_Spiworki-klasyczne_SUPERLITE-TM-1-warstwowe-24-27-C-2066.html

Mi się sprawdzał przy córce i teraz go daje małemu. Nóżki mu zostawiam nie zapięte , czyli tak do kolan mu zapinam 

Ciekawe jak ten muslinowy się u nas sprawdzi. Teraz w te upały mała spała bez :) 

Moja też spi teraz w body i przykryta taką bambusem pieluchą, ale właśnie muszę się rozejrzeć za cienkim spiworkiem, widziałam w pepco ale nie wiem właśnie czy był ocieplany czy nie...?

idziemka te z pepco grube są . Ja widziałam je to one były grubsze niż te co ja miałam zimą 

Ja właśnie miałam w zeszłym roku ze smyka takie fajne cieniutkie, ale teraz ich nie ma już. Na razie jest tak ciepło, że młody i tak śpi bez przykrycia.

Ostatnio właśnie w Smyku kupiłam taki cieniutki śpiworek, on line go nie widziałam, ale stacjonarnie w sklepie było nawet sporo sztuk.

U nas córka spi teraz w rampersie na krótki rękawek i przykryta pieluszka która w nocy gdzieś i tak ucieka . Spała to tej pory w śpiworku No ale cała przepocona była już...

Ja polecam bambusowe.. teraz zmówiłam dla córy taki większy.

Musze zobaczyć:D

Ja kupowałam muslinowy w jukki bo wygrałam tam bon w jakimś konkursie. Ogólnie tkanina jest fajna i rzeczywiscie jest bardzo cienki i dziecko się nie poci ale jest strasznie szeroki. Może to w niczym nie przeszkadza ale wcześniej mielismy z colorstories for Kids i one były tak super dopasowane