Hej mamuśki Czy któraś stosowała już nową recepturę mleka bebilon ?
czy wasz maluszek odczuł różnice? Właśnie kończę ostatnie opakowanie i zastanawiam się czy szukać jeszcze starej receptury czy śmiało zacząć od nowej
My używamy Bebilonu Pepti tylko od listopada zmieniło się opakowanie a receptura niby ta sama.Choć słyszałam że na niektóre dzieci mleko po zmianie zadziałało wg ich mam uczulajaco.Zancia21 teraz Bebilon zmienił te niebieskie mleko?
Tak i z tego co czytałam to zmiebił się również skład …
Żancia, chodzi Ci o Bebilon Proexpert zmieniony na Bebilon Prosyneo?
Widziałam ten nowy Bebilon, ale my w ogóle nie używamy Bebilonu, ani nigdy nie używaliśmy, także w tym temacie nie pomogę.
Nie , ten zwykły bebilon pronatura , wprowadzili nowy skład
Używamy bebilon 3, starego mam jeszcze karton, ale niestety już nie moge spotkać starej wersji w sklepach, więc byliśmy zmuszeni do kupna nowej wersji . Porównywalam składy i faktycznie są rożne, myślę że mieszanie ich będzie łagodną metodą wprowadzenia nowej wersji. Mówię tu o mieszaniu jak przy przejsciach między np bebilon 1, a bebilon 2. Mnie przejście dopiero czeka, ale wolę robić mix niż narażać córeczkę na bóle brzuszka
Właśnie testujemy nowy bebilon, i nie widzę różnicy między nową a starą wersją
Hej, ja stosowałam 1 i jest masakra syn i córka wypryski na skroniach, policzkach, plecach, szyji, z bebilonu teraz próbujemy od dziś przejść na bebiko, bo jest masakra
Tak, ja używam mleka Bebilon 1 z nową recepturą. Mam jeszcze mleko z poprzednią recepturą. Zaczęłam od wprowadzania dziecku 1 butelki dziennie. Pierwszego dnia po podaniu nowej receptury mleka dziecko płakało i nie chciało jeść a ostatecznie zjadła 60 ml. Drugiego dnia córeczka zjadła 90ml na początku płakała ale pomógł smoczek uspokajacz. Z każdym kolejnym dniem było lepiej i teraz podaję dalej jedną butelkę mleka z nową recepturą i dziecko je bez problemu i chyba nie odczuwa żadnej różnicy. Potem zamierzam dawać 2 butelki dziennie mleka z nową recepturą itd. aż ostatecznie skończę mleko Bebilon z poprzednią recepturą.
U nas ok nawet mam wrażenie ze młody chchętniej je
Często czytam na fb ze nowa odsłona nie pasuje dzieciom. Niby zmieniło się tylko opakowanie a dokładnie gramatura aczkolwiek dzieci maja często wysypkę bądź ulewaja po zjedzeniu mleka.
Używam Bebilon 1. Mała dostała okropnej wysypki po kilku dniach używania nowej formuły. Na poczatku myslalam, ze jest ok. Później pojawila się wysypka, ktorej powodu nie mogłam znalezc. Teraz myślę, ze to jednak mleko…nic innego nie zmieniłam.
Kasia S gramatura to zmieniła się w mleku Bebilon Pepti i niby w składzie nic nie było zmieniane a mamy na FB alarmują że coś się z ich dziećmi dzieje.My go używamy i narazie jest ok.Żanci chodzi o mleko Bebilon Pronatura gdzie zmieniono i puszkę i skład.
Dorota masz racje ja pisałam o bebilon pepti. Ale w tym pepti tez musieli coś zmienić skoro wielu dzieciom przestało odpowiadać.
Nie polecam Bebilon 1 nowa formuła , od pierszej butelki mleka mój syn dostał poważnego uczulenia z którym nie mogłam poradzić sobie przez miesiąc , nowe dwa składniki raczej nie służą dzieciom . Trzeba uważać , moim zdaniem dzieci tego mleka nie powinny pić .
My mamy Profutura i uważam, że nowa formuła to jakaś porażka:
- - mleko jest zmielone na jakiś pył, przez co mleko znacznie gorzej rozpuszcza się w wodzie - przygotowując 120 ml starej formuły wsypywałam 4 miarki i momentalnie wszystko było super rozpuszczone. Przy nowej wsypuje po 1 miarce i muszę każdą oddzielnie mieszać, a i to czasem zostaje nierozpuszczony fragment
- -nowa formuła gorzej też rozpuszcza się w wodzie o niższej temperaturze niż 39-40 stopni. Synek ma teraz nasilenie swędzenia dziąseł i wyraźnie źle reaguje, gdy ma mleko cieplejsze niz 36 stopni :( Kończy się na tym, że muszę albo mleko przygotowywać znacznie wcześniej, albo je chłodzić...
- - mimo to mleko nie rozpuszcza się na gładko - osad na smoczku jest porażający. Wyobrażam sobie, że niestety taki sam jest na gardle dziecka i jego zachowanie niestety tak mi ostatnio (gdy doszliśmy do 3 miarek nowej formuły na 4) sugeruje :(
- jest inny smak - - dwa tygodnie trwało nim układ pokarmowy synka przyzwyczaił się na tyle, że kupy przestały bardzo nieprzyjemnie śmierdzieć i przestały być wodniste...
- Chętnie wymieniłabym te pudełka nowej formuły na starą :(:(
Co ciekawe - mieliśmy wcześniej przejście z NAN na Profuturę (był spory kłopot z dostępnością NAN) i przejście było bezproblemowe, mimo, że był znacznie młodszy.
Ja podaję Bebilon i nie zauważyłam różnicy ?
Słyszałam że ta nowa receptura ma dobry sklad jie wiem sama bo się nie znam my jesteśmy na nan na zmianę z bebiko zależy od promocji. Syn akceptuję każde mleko bez żadnego problemu. ale uzywalismy wczesniej bebilonu i bylo spoko
U nas własnie Bebilon się sprawdza, dobrze działa na brzuszek. W dozie jest teraz na niego promocja.