Nosidło turystyczne na górskie wędrówki

Czy są tu rodzice którzy chodzą po górach z małymi dziećmi? Córka ma skończony rok i myślimy o zakupie nosidła, czy możecie polecić jakieś konkretne? I przy okazji spytam gdzie jechac żeby szlaki były nie za trudne?

Nosidła nie zaproponuję, ale górę Żar lub Wisłę na początek.

https://malipodroznicy.com/2016/08/20/karkonoskie-szlaki/ polecam przeczytać . Karkonosze jak najbardziej na tak :slight_smile:
Jeśli chodzi o nosidło …jeśli chcecie jezdzić sporadycznie to takie nosidła dobrej jakości można wypożyczyć na miejscu .
Polecam z opinii znajomej Deuter Kid Comfort air ale nie są tanie .

bardzo fajna strona malipodróznicy:) dziekuje

Nie wiem jak w innych miejscach ale w Zakopanym takie nosidla można było wypożyczyć bo pełno ich było na szlakach jak byliśmy . Jest to wygoda napewno bo ciężar jest równomiernie rozlozony- nie trzeba na recach i się męczyć, wózkiem też wszędzie się nie wjedzie .

Tak jak mu było pisane - jeśli wczasy zadko to nie warto kupować tylko wypożyczyć. A chciałaś nowy czy używany ? Bo może tanio byś dostała jakiś dobry używany? Nigdy nie sprawdzalam tej kwesti wiec nawet nie wiem czy są takie ogłoszenia ;)))

Polecam nosiłdlo tula , super sprawa :wink:

Jeżeli ma to być nosidło na jednorazowy wypad to radzilabym wypożyczyć. Są miejsca w których można wypożyczyć nosidło. Bo jakby nie patrzeć dobre nosidło (np. Tula) to całkiem niemały wydatek, a jeżeli nie będzie częściej użytkowane to szkoda wydawać tyle kasy. Jeśli jednak planujesz korzystać z niego częściej to wyżej wymieniona Tula jest naprawdę bardzo dobra firma i jej nosiła są fantastyczne.

Mi się przyda takie nosidło. Ja mam dużo wyjazdów w tym roku. Więc te nosidło jest jak na zbawienie.

Nasz synek był z nami na wakacjach w górach mając niespełna roczek. Zdecydowalismy się zdobyć śnieżkę. Mieliśmy ze sobą nosidło tula. Część drogi jechalismy wyciągiem i to mały przespał w nosidle, obudził się na szczycie, zjadł bułkę i zasnął na nowo :slight_smile:
Tula jest drogim nosidłęm, ale dobrym. Możesz popatrzeć też na nosidła Leny Lamb, bo są nieco tańsze, jednak jeśli to jednorazowy wypad to polecam pożyczyć tak jak radziła J. Swierczewska

Polecam nisidlo Tula. Drogie ale bardzo wygodne i dla dziecka i dla noszacego

alternatywą dla Tuli jest uszycie nosidła np u nosidłowo.pl na fb :slight_smile: my mamy i serdecznie polcamy :slight_smile: jakość ta sama a połowa ceny :slight_smile: nosidło jest szyte na wymiary rodziców i dziecka, z dowolnej tkaniny wybranej przez siebie. My akurat fani batmana mamy Batmanowe :slight_smile: poniżej wrzucam fotke :slight_smile:

Akeksandra długo szyją takie nosidlo?
Ja mam niedługo wyjazd i nie wiem czy zdążą uszyć czy lepiej kupić gotowe.

Ja mam Tulę standard i toddler. Niezastąpione na wakacjach :slight_smile:
Rok temu kiedy Zuza miała 3,5 roku używałam toddlera w pociągu i dotarciu do plazy i morza. Spisało się znakomicie :slight_smile:

Na Słowacji wywieszone są uświadamiacze- reklamy nosideł ergonomicznych, bo niestety wiele osób wybierając się w góry wybiera jeszcze niebezpieczne wisiadła.

Wystarczy przejśc po krupówkach i aż oczy bolą od widoku dzieci w wisiadłach :frowning:

W wielu miastach są rówież wypożyczalnie nosideł, może warto poszukać i wypożyczyć bądź przymierzyć chociażby przed planowanym kupnem :slight_smile:

Mi będzie potrzebne nosidlo w góry.

Aneta, ja bym kupiła gotowe, tym bardziej, że czas nagli. Najlepiej jechać do jakiejś mamy i przymierzyć. Polecam dać ogłoszenie na lokalnej grupie rodziców.

U mnie właśnie dzisiaj była kobieta mierzyć moją tulę Toddler z synkiem, czy panel będzie na odpowiedniej wysokości.

Marieee możesz wstawić zdjęcie całego zestawu jak to wygląda.

My na nasze czekaliśmy 4 tygodnie i to tak szybko, przeważnie koło 8 tygodni trwa szycie na wymiar. Możesz też napisać do takiej osoby co szyje czy nie ma jakiegoś gotowego egzemplarza do oddania tak się też zdarza, my mieliśmy taką możliwość, ale konkretnie zależało nam na Batmanie więc cierpliwie czekaliśmy. Do zestawu domówiłam nerkę i gryzak, już do nas idą pocztą :slight_smile:

Ja kupię gotowe nie mam tyle czasu. Za długo by szło.

aneta7734 i na jakie konkretnie się zdecydowałaś?