Nosidło dla niemowlaka/dziecka

Kochane, 

był już kiedys taki wątek, ale jak klikam to wyswietla się „błąd strony”, dlatego zakładam nowy.

Niestety chustonoszenie nie dla mnie i zastanawiałam się nad nosidłem.

Tego jest mnóstwo na rynku...Mówi się o nosidłach ergonomicznych i, ze można nosić w nich dzieci, które jeszcze nie siedzą.

Czy ktoras z Was korzysta/ła z nosidła dla małego dziecka lub w ogóle? Ciekawa jestem jakich firm polecacie i czy w ogóle warto kupić?

Miałam nosidło , ale szybko z niego zrezygnowałam bo bolał mnie kręgosłup a mały był dość ciężki i nasze noszenia w taki sposób długo nie trwały.Dziewczyny bardzo chwalą nosidła marki Tula .

Korzystałam z firmy Tula i byłam bardzo zadowolona

Zafiro cenowo przyzwoicie, opinie tez bardzo dobre. Będę testowała za 2 miesiące. Noworodek jest za mały na nosidlo. Mówi się ze od 6 miesiąca mozna używać nosideł, wtedy kiedy dziecko juz siedzi. 

A ja mam chustonosidło close caboo i sobie chlale . Fakt trzeba dojść do wprawy żeby dobrze zakładać i dociągnąć ale moim zdaniem łatwiejsze niż chusta 

No właśnie też rozważam zakup nosidla. Bo o chustach  nie mam pojęcia trzeba umieć wiązać zakładać. 

a nosidlo baby bjorn ? może któraś z Was używała? 

Mojej bratowej kupiłam ale miała chyba je ze dwa razy. Tak jak chusty nie są dla każdego ja mam słaby kręgosłup więc wogole nawet nie próbowałam.

Nie można nosić dzieci w nosidle które nie siedzą jeszcze stabilnie, wszystko to chwyt marketingowy lecz zdrowy rozsądek w nas i wiedzą ogólnie dostępna pozwala na nie popełnianie takich błędów. Wszystko co się dzieje na świecie to pęd za kasa i niestety kosztem nieświadomych rodziców. Małe dzieci nie siedzące nosi się w chustach bo tylko taka pozycja jest dla nich odpowiednią by nie mieć później wyrzutów sumienia bądź nie zastanawiać się czy dIecko w przyszłości przez nas nie bd miało problemów. 

Zastanawiam się nad nosidłem. Chusta to nie moja bajka, próbowałam przy starszym dziecku no i się nie polubiliśmy. Tyle że mam model dziecka ulewający i też watpliwa atrakcja by być zaraz mokrym.
Zastanawiam się nad nosidłem dla 11 tygodniowego malucha.
Myślę między lennylumb, kavka, a ostatnio widziałam model carrylove - czy ktoś ma produkt tej firmy?
Kolejne pytanie, czy ktoś z was próbował nosidła hybrydowe, czy to ma sens, czy lepiej wejść w klasyczne?