No spa max podczas karmienia piersią

Witam. Czy wzięcie nospy max podczas karmienia piersią jest bardzo niebezpieczne dla dziecka?

W czasie laktacji najlepiej brać najmniejsze działające dawki. Można nospe w ciąży używać więc i w czasie karmienia różniez. Nospa max jest o przedłużonym działaniu można ja używać ale najlepiej użyć jak najmniejszych dawek które będą działać.

Niestety jako, że No-spa (drotaverine hydrochloridum) nie jest dostępnym lekiem w USA nie znajdzie Pani informacji o jej bezpieczeństwie stosowania podczas karmienia piersią jak w przypadku większości leków. Jeden z ekspertów laktacyjnych dr Jack Newman wypowiadał się kiedyś, że stosowanie nie jest jasne, ale wydaje się, że sporadyczne powinno być bezpieczne. Proszę stosować bezpośrednio po nakarmieniu dziecka, gdy ma dłuższą przerwę między posiłkami.

Po porodzie pytałam się mojego lekarza czy mogę bezpiecznie brać No-spe tak aby nie szkodziłą mojej córci, powiedział że tak tylko abym nie przesadzała z ilością i dodał to samo co powiedziała moja poprzedniczki, żeby brać tabletkę po nakarmieniu małej. Doradził również, że w razie bólu bezpieczniejszy będzie Paracematol jednak. Przyznam się, że przekonał mnie bardziej tym Paracetamolem

Również potwierdzam. Koleżanka ma kamienie na nerkach i od czasu do czasu bierze no-spę mimo iż karmi piersią. Ma takie zalecenie od urolog, która stwierdziła, że ten lek w rozsądnej dawce jest bezpieczny.

Moja Pani doktor stwierdziła, że no spa jest bezpieczna zarówno w ciąży jak i podczas karmienia, co do no spy max to się nie wypowiem, ale mnie ginekolog zaleciła branie nawet dwóch tabletek no spy dwa razy dziennie.

No spa max to po prostu podwójna dawka zwykłej nospy A można brać 2 tabletki na raz nospy więc myślę że spokojnie można brać ale najlepiej najmniejsze dawki przyjmować które działają bo po co brać max kiedy np zwykla nospa działa albo nawet 2 tabletki nospy zwykłej.