Nisko ułożony zarodek, słabo rośnie

Cześć dziewczyny, pisze do was o rady, słowa wsparcia.

Wczoraj na wizycie kontrolnej usłyszałam, że pęcherzyk z zarodkiem jest nisko ułożony. Może to być przyczyną, że krwiak który się wchłonął pociągnął niżej zarodek. Serduszko bije, ale lekarz stwierdził, że zarodek rozwija się za wolno. Według OM 9+2 i zarodek ma 16.39 mm. Powiedział, że może być również tak, że ciąża jest młodsza i wszystko będzie dobrze. Za dwa tygodnie następna wizyta. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji i wszystko skończyło się dobrze?

Ja jedynie miałam bardzo nisko ułożony i łożysko było bardzo nisko i brzydko ułożone ,ale wszystko się ładnie podniosło :) Jeśli chodzi o zarodek to u mnie na odwrót ,bo od początku ciąża o tydzień do przodu. Ale bądź dobrej myśli :* Myślę ,że będzie dobrze :) Nagle może zacząć się szybko rozwijać :) U mnie w 5 tygodniu lekarz nawet po pęcherzyka nie widział i mnie tym trochę wystraszył ,a po dwóch tygodniach już widziałam jak serduszko biło i ciąża od tego czasu o tydzień do przodu :) 3mam kciuki żeby wszystko ruszyło w dobrym kierunku :)

Ja nie byłam w podobnej sytuacji wiec nie bardzo mogę pomóc. Jednak trzymam mocno kciuki , żeby wszystko było dobrze i ciąża rozwijała się prawidłowo:*

Oluś bądz dobrej mysli to co moge zrobić to trzymać za was kciuki, powiem ci ze sytuacje na forum mamy mają różne nie jedna z nas miała ciezkie przeżycia w ciaży i sie obawiała czy wszystko bedzie w porządku i mimo wielkich zmartwień udaje sie donosić, wiec trzymam mocno kciuki za ciebie i za maleństwo 

Niestety tez nie byłam w takiej sytuacji ale trzymam mocno kciuki żeby wszystko się dobrze ulozylo ;*:)

Nie bylam w podobnej sytaucji ale nie stresuj sie na zapas przynajmniej sie staraj bo to napewno dobrze nie wplywa ani na ciebie ani na dziecko badz dobrej mysli moze akurat faktycznie jest tak jak mowi lekarz i ciaza jest mlodsza trzeba myslec pozytywnie trzymam kciuki daj znac po wizycie cos sie okazalo

Ja nie byłam w takiej sytuacji ale właśnie może być tak ze ciąża jest młodsza a lekarz źle wyliczył , tak tez się zdarza . Później dziecko może zacząć rozwijać się szybciej . Mniej stresu a więcej odpoczynku i zdrowego trybu życia , uzupełnienie niedoborów witamin . 

Stres na i zamartwianie się nic nie pomoże bo niestety nie mamy na nic wpływu. Oszczędzaj, się i odpoczywaj. Bądź dobrej myśli. Mam nadzieję że koeljna wizyta przyniesie dla ciebie dobre wieści. Trzymam kciuki 

Nie zamartwiaj się głowa do góry !

Też trzymam mocno kciuki, dużo odpoczywaj i Staraj się nie myśleć negatywnie. Wiem, że to łatwo tak mówić, ale stres w niczym teraz nie pomoże, jedynie może zaszkodzić.

Daj znać co powiedział lekarz po wizycie ;) oby wszystko było dobrze :*

napewno wszystko bedzie dobrze !

Ola nie byłam w takiej sytuacji, ale trzymam mocno kciuki żeby było wsyztsko dobrze. Nie stresuj się na zapas, chociaz wiem , ze łatwo się mówi i na pewno jest Ci ciezko.. 

Dziewczyny jestem już po wizycie. Kamień z serca mi spadł. Dzidziuś podniósł się i jego wielkość odpowiada aktualnemu tygodniowi ciąży. Jutro czekają mnie badania prenatalne i mam nadzieję, że również wszystko będzie dobrze. Dziękuję za słowa wsparcia. Pozdrawiam ;)

Ola super słyszeć ze wszystko jest dobrze <3 dużo zdrowia ;*

Cieszę się,  że jest wszystko w porządku:*

Ola super !:) Dobrze to słyszeć ! Choć przyznam ,że czułam ,że będzie wszystko dobrze :) Na prenatalnych też będzie zobaczysz :) 

ola super wieści ;) jednak zanim do takich wieści doszło to przyszła mama musiała sie troche nadenerwować;( 

Trochę stresu się najadłeś, ale super ze wszystko Jest dobrze ;) Naprenatalnych tez będzie okej ;) 

Ola  super ! ekstra, że wszystko w porządku:)