Nietrzymanie moczu i inne dysfunkcje

馃尭Odkryj tajemnice zdrowia kobiet! Do艂膮cz do badania naukowego dotycz膮cego innowacyjnego narz臋dzia diagnostycznego dna miednicy! 馃尭

DROGIE MAMY !

Jestem fizjoterapeutk膮 i wyk艂adowc膮 Uniwersytetu Jagiello艅skiego Collegium Medicum, razem we wsp贸艂pracy z Uniwersytetem w Kadyksie w Hiszpanii i Uniwersytetem Opolskim prowadzimy mi臋dzynarodowe badanie dotycz膮ce wprowadzenia nowych ankiet diagnozuj膮cych zaburzenia dna miednicy (nietrzymanie moczu, stolca, zaburzenia seksualne). 

Badanie polega na wype艂nienie kilku ankiet, a nast臋pnie po oko艂o tygodniu ponownego wype艂nienia, jedynie cz臋艣ci z nich, kt贸re zostan膮 przes艂ane w kolejnej wiadomo艣ci (ale tylko wtedy kiedy wype艂ni si臋 pierwsz膮 cz臋艣膰 馃檪).

Ankiety s膮 wype艂niane przez formularz google, ca艂o艣膰 zajmuje ok. 10-15 min, a pozwoli na jeszcze lepsz膮 diagnostyk臋 zaburze艅 poporodowych.

Badanie jest oczywi艣cie anonimowe, ale 偶ebym mog艂a przes艂a膰 drug膮 cz臋艣膰 ankiet niezb臋dny jest kontakt sms/mail, do wyboru. 

Bardzo Panie zach臋cam do udzia艂u, jest to 15 min, a nam, fizjoterapeutom, pozwoli na jeszcze lepsz膮 prac臋 :) Do zako艅czenia projektu potrzebujemy jeszcze 300 kobiet, wi臋c ka偶da odpowied藕 jest dla nas na wag臋 z艂ota :)

Link do ankiety: https://forms.gle/2NLTP5LJ4n3UUe9u6

Pozdrawiam serdecznie

Sabina Tim

Uzupe艂nione;) do艣膰 d艂uga ta ankieta ;)

Druga za tydzie艅 ju偶 mocno skr贸cona :) 

Dlluuuuuuga , ale wype艂niona !

Ale d艂uga ankieta, ale wype艂nione;) 

ankieta d艂uga, ale mia艂am wra偶enie , 偶e niekt贸re pytania si臋 powtarzaj膮 najpierw s膮 w tabelce potem ju偶 do wybory a,b,c przez to jest d艂uga艣na 

Jak tylko synek p贸jdzie spa膰 to wype艂ni臋 na spokojnie :)

Ja jestem ciekawa kiedy pojawi si臋 druga cz臋艣膰 ankiety czy jeszcze b臋d臋 pami臋ta膰 o tym, 偶e ona by艂a wype艂niana :D tzn wiecie chodzi mi , 偶e ona b臋dzie po takim d艂ugim czasie, 偶e o niej zapomn臋 hhah

Pewnie nie hahaha

Skoro tyle z Was wype艂ni艂o to i ja musze :) zawsze mam obawy przed linkami :D 

ja r贸wnie偶 mam obawy, ale jak zobaczy艂am  偶e inne wype艂ni艂y to posz艂am za t艂umem :D 

Ankieta bardzo d艂uga, ale mo偶e b臋dzie pomocna w przysz艂o艣ci :)

Ja ju偶 dosta艂am na maila drug膮 cz臋艣膰, wi臋c d艂ugo nie trzeba by艂o czeka膰 :)

Dok艂adnie ;) je艣li Wam nic nie wyskoczy艂o:D 

Nie lubi臋 w艂a艣nie takich d艂ugich ankiet ;) 

Mia艂am problem z nietrzymaniem moczu, skorzysta艂am z profesjonalnej pomocy specjalisty do tego kupi艂am super wk艂adki w DOZie i na szcz臋艣ciem upora艂am si臋 z problemem. 

Do jakiego lekarza posz艂a艣 ? 

Wydaje mi si臋, 偶e fizjoterapeuta urologiczny mo偶e pom贸c w tym problemie