Mam problem z synkiem. Do 5 miesiąca spał bardzo dobrze budził się raz na mleko i spał dalej do rana . Od miesiąca mam problem . O godzinie 20 zasypia i budzi się już o 23.30 na mleko . Zaśnie i budzi się wtedy już co godzinę płacze przrz sen i kręci się w łóżeczku uspokaja to tylko noszenie na rękach gdy jiz zaśnie odkładam to do lozeczka i znowu się budzi mniej więcej za godzinę. Jestem tym już zmęczona i wkoncu pekam i biorę to do siebie do łóżka.
Co robię źle? Syn nie potrafi sam zasnąć gdy się przebudzil.
Dodatkowo od tygodnia ma wysypke na całym ciele i naderwane uszko ktg cały czas drapie przez sen. Czy to może być powód jego niespokojnego snu ? Co mam zrobić bo niedługo się wykoncze .
O kurcze moim zdaniem go swędzi, naderwany płatek może być objawem atopii u dziecka. Wrzuć fotkę tej wysypki. Najlepiej by było go balsamem obojętnym na noc posmarować, np Cetaphil em. Skonsultuj się z lekarzem bo może będzie trzeba lek przeciwswiadowe dać, bez recepty jest Fenistil ale lepiej najpierw skonsultować przed podaniem.
Poczytaj też o regresie snu, pojawia się ok 4-5 miesiąca życia.
Ja bym także obstawiała ząbki. Ma już dziecko jakiś? U mnie odkąd zaczęło się zabkowanie sen się skończył. Pobudki nawet co godzinę. I spanie z dzieckiem, bo inaczej nie szło funkcjonować. A każda próba odłożenia skutkowała natychmiastową pobudką. Karmisz piersią? Wtedy jednak wygodniej jest spać z dzieckiem, masz szansę na odrobinę snu.
A wysypke powinien obejrzeć lekarz. Wprowadzilas jakiś nowy pokarm, nowy kosmetyk?
U nas też tak przez chwilę było, trwało około tygodnia, mała budziła się z płaczem co chwilę. Jak ją kładłam do łóżka to spała, jak odnosiłam to znów płacz, dopiero nad ranem udawało się ją odnieść, aLe przeszło i jest ok. MOże po prostu to tak etap u dzieci .
Ryba mintaj że słoiczka gerber . Nic innego nie zmieniłam . Czy przez to moze miec problem ze snem. W dzień śpi dosyć ładnie. Dwie drzemki po 1h . Alergia masila się w nocy? Możliwe?
Momika, to właśnie typowy objaw alergii, że wieczorem i w nocy się nasila. Może nie podawaj na razie jej tej ryby, tylko wróć do już sprawdzonych pozycji.
Momika twoje dzieciatko jest jeszcze takie malutkie,potrzebuje bliskości,ciepła miłości i bezpieczenstwa a to mu daje twoja obecność.nie ma co zakładać że sie przyzwyczai....on cie potrzebuje.wysypka po raz pierwszy więc pewnie dziecko samo nie wie co ma robić więc sie budzi i cię szuka.normalne.jeżeli przez to że spi obok ciebie w twoim łózku wpływa pozytywnie na jego sen i potrafi spak kilka godzin to pozwól mu by z toba spał.
Rozumiem, ze to może być irytujące. Mama też potrzebuje odpoczynku. A wiadomo, że sen jest najważniejszy i ze sen regeneruje.
Spanie na brzuchu jest bardzo dobre dla dziecka. Moze to mu przynosi ulgę? Powiem Ci, że moj maluch od urodzenia śpi tylko na brzuchu. Jak kładłam go na plecy to spał po 5 minut i się zrywał. Moze spróbuj odkładać go na brzuch.
Najwidoczniej ma jakąś alergię pokarmową. Fenistil w kroplach dla dzieci jest bez recepty. No i konsultacja lekarska koniecznie.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.