Nieregularne miesiączki po porodzie

Hej dziewczyny czy miałyście po porodzie regularne miesiaczki? 

Rodziłam w styczniu pierwsza miesiączkę dostałam od 16do 21 kwietnia i od tej pory miesiączki brak.. Nie karmie piersią od lutego. Zrobiłam dwa testy wyszły negatywne. Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Ginekolog mojej mamy mówi że można mieć takie zaburzenia hormonalne po ciąży.. Ale może któraś z Was miała podobną sytuację? Bo sie martwię :-/ 

Ojej ja mam tez strasznie nie regularne 

Masz też tak, że np w miesiącu brak? Karmisz modyfikowanym? :-) 

U mnie się pojawiały nieregularne ale nie aż tak żeby w jakimś miesiącu nie przyszła. Natomiast po porodzie najłatwiej zajść w ciążę a ja strasznie się tego bałam więc odrazu się wzięłam za antykoncepcję.

Ginekolog moja mnie uprzedzała że nieregularne miesiączki mogą być bo nasz organizm dopiero wraca do siebie 

Dostałam pierwszego okres dwa miesiace po porodzie. Już od tygodnia czekam na kolejny okres i nic... także wielka niewiadoma kiedy to nastąpi. Ginekolog mówi że to częsta sytuacja. Karmie piersia  więc prawdopodobienstwo nieregularnych miesiączek jest większe. 

Pierwszy okres dostałam 3 miesiące po urodzeniu. Przestałam karmić jak mała miała  4,5 mca. Miesiączki nieregularne. Mc temu obfity okres, jak nigdy. Aktualnie spóźnia mi się 14 dzien.

Mam zrobić komplet badań z krwi , usg piersi, cytologie, byłam u gina - w ciąży nie jestem. 

To chyba potrzeba trochę czasu aby się wszystko unormowało, hormony jeszcze są w rozsypce.. Ja dostałam po 8 tygodniach, do tej pory miałam dopeiro 3x no i też właśnie są różnie, raz nawet do 2 tyg później, raz tydzien wczesniej.. Też już bym chciała, żeby było normalnie;).

Taak, ja urodziłam w grudniu I miesiączki są nieregularne, co prawda przed ciążą też były a teraz są też bardziej obfite i czasem ze skrzepami 

Córka z początku listopada, pierwszą miesiączkę dostałam po 5 miesiącu, później za 1,5 miesiąca i kolejna za miesiąc. Zobaczy co będzie dalej. Karmię piersią. 

1 byla bezbolesna nawet nie wiem kiedy dostałam tylko poczułam się mokro. 2 fatalnie myślałam że rodzę takie skurcze. 3 bezbolesna z tym że przed każdą byłam marudna, ochota na słodycze itp. przed ciążą miałam miesiączki regularnie. Natomiast przed samym zajsciem w ciążę miałam wywoływana miesiączkę ponieważ nie byłam w ciąży i tak zdecydowała ginekolog. A później od razu zaszłam w ciążę. 

Trochę mnie uspokoiłyście dziś zrobiłam kolehjny test nadal negatywny, a ginekolog powiedziała żebym poczekała jeszcze z 2 tyg. a jak się nie pojawi to mam przyjść. Strasznie mnie to stesuje plus czuje burze hormonów.. Nerwy itp :-/

Po drugim porodzie dostałam miesiaczke po 6moesiacach od porodu. Nie były regularne ale nie martwiłam się tylko czekałam bo jakoś nie wierzyłam , że ponownie zaszłam w ciaze. po 1,5 roku okres bywa nieregularny. Nie przejmuj się tylko stosuj Się do zaleceń lekarza ;)

U mnie co poród to szybciej wracała miesiączka.

Po pierwszym porodzie po 14 miesiącach, karmiłam do 19 mca

Po drugim po 12 bodajże a karmiłam 18

No i przy trzecim po 11 miesiącach i karmię nadal.

Teraz przy trzecim dziecku czułam, że się okres będzie zbliżał bo bolał mnie brzuch kilka dni, potem przestał ale miałam więcej śluzu no i któregoś dnia bolał mnie znów mocniej i faktycznie po południu dostałam okres.

Co do regularności to się nie wypowiem bo przed ciążami miałam długie i nieregularne cykle a pomiędzy miałam okres raptem raz lub dwa i zaraz byłam w kolejnej ciąży. 

Kochana napewno z czasem sie wszystko unormuje to normalne ale oczywiście jezeli cos cie niepokoi to skonsultuj to z ginekologiem i napewno będziesz spokojniejsza 

U każdej kobiety będzie inaczej :) Ciąża i poród to takie rewolucje hormonalne ,że organizm potrzebuje chwili żeby się unormować. 

Ja po każdej ciąży miesiączki dostawałam pół roku po zakończonym karmieniu :) Więc przerwę z miesiączką miałam prawie 2 lata. I też początki były nieregularne. Gdy dostałam pierwszej miesiączki po porodzie to potem miałam znów przerwę prawie 3 miesiące i później już całkiem regularnie.

Ja dostałam miesiączkę zaraz po połogu.  Kolejna dopiero po 2 miesiacach  i od tego czasu dalej brak regularności. Ale też miałam praktycznie od 9 miesiąca ciąży sporo stresu. A od marca to już apogeum A to tez ma duży wpływ na regularnością miesiączki.