Nieprzesypianie nocy, nocne zabawy, za dużo energii u niemowlaka

Witam!
Ponieważ ciężko jest znaleźć wątek odpowiadający mojej sytuacji piszę jako nowy i z zapytaniem do Pani Ekspert… Syn ma 4,5 miesiąca i już przesypiał ładnie noce karmienia były ok. 23:00 i 7:00 i spał sobie smacznie. Ale od kilku nocy jest tak, że kładzie się późno (ale tak jak zawsze około 22:00, bo wcześniej i tak nie usypia i marudzi jak próbujemy go spacyfikować) ale potrafi obudzić się w nocy i tak wybić ze sny w ciągu kilku sekund, że potem gaworzy w łóżeczku, bawi się nogami i ogólnie jest rozbudzony, a po chwili zaczyna marudzić i domagać się mleka. Jedzenia mu nie żałuję, bo karmię tylko piersią, więc go przystawiam. Myślałam, że to potrzeba bliskości i przytulenia cycusia, ale on normalnie zjada. I nie byłoby żadnego problemu gdyby on później usypiał, ale najczęściej jest tak, że on nadal baraszkuje i nie daje mi spać, potrafi walczyć 1,5 godziny i usypia dopiero po takim czasie. Rano najczęściej budzi się na jedzenie i po krótkim gaworzeniu “idzie w kimono” jeszcze do (:00-10:00. W ciągu dnia ma tylko dwie krótkie drzemki i jest cały czas aktywny. Boję się, ze mały mało sypia, ale najbardziej nie wiem jak go w nocy przekonać, żeby spał. Trzymamy się rytuałów, wyciszamy go wieczorem i staram się robić wszystko, żeby jego plan dnia zachęcał go do spokojnego snu, ale on i tak się budzi i ma energię na nocne harce!! Co zrobić? Do kiedy utrzymywać nocne karmienia?