Niepokojąca kupka

Cześć! 

Od 2 dni nasz synek ma problemy z wypróżnianiem - stosujemy rurki windy, żeby mu pomóc. Niepokojący jest dodatkowo wygląd kupek - są półpłynne, napowietrzone, ze zlepionymi grudkami. 

Czy powinniśmy się martwić? O czym mogą świadczyć takie kupki? 

U mojego synka takie kupki są normą. Karmiony piersią, ma półtora miesiąca. Podobno to normalne, zdrowe kupy niemowlaka karmionego piersią. Im starszy, tym bardziej gęste będą kupki.

U noworodków karmionych piersią to normalna kupka. Mój syn też takie robił.

U dzieci jak się karmi Piersią to normalne 

U mas też była taka kupa, to xalkowivie normalne, nie masz powodów do nie pokoju 

Moim zdaniem normalna kupka :) 

Jeśli jednak coś Cie niepokoi zawsze możesz zasięgnąć porady pediatry 

Jak najbardziej normalna kupa

Też wydaje mi się że nie ma sie czym martwić takie grudki moga sie pojawiać  ale dla pewności Zawsze można skonsultować się z pediatrą Myślę że należy się niepokoić jeżeli w kupce pojawi się jakiś nadmiar śluzu bądź też na przykład krew ale kupka zamieszczono na zdjęciu jak najbardziej wydaje mi się naturalna tak jak dziewczyny piszą tym bardziej jeżeli dziecko karmione jest piersią jest to zwykła kupka

Czasem w kupce są takie grudki, to prawdopodobnie niestrawione mleko :) Nie wiem tylko czy po 2 dniach już powinno się stosować te rurki. U mnie córeczka robiła kupki co kilka dni, 3-5 dni czasem nie było kupek i to również u dziecka karmionego piersią jest jak najbardziej w normie

pytanie ile ma dziecko? jak jest karmione? i jak długo nie robi kupy? bo jak dziecko jest na piersi to nawet jedna kupka w tygodniu jest ok. 

tak jak pisz dziewczyny przy kp takie kupki sa w porządku ;) nie stresuj sie na zapas bo dziecko to wszystko czuje 

U nas jak byly problemy z  kupka to nawet czopki byly dozwolone aby je dzielic i podawac ale u nas kupa byla co 3-4 dni no i wygladala jak przy zatwardzeniu zbita i viezka do wydaleni u was jak by normalna ;) ale tak jak pisza dziewczyny zawsze mozna porozmawiac o tym u lekarza jak masz strzelajace kupy wodniste bardzo  to tez warto o tym wspomniec lekarzowi no i kontrolowac czy nie spada z wagi

Takie kupki są w porządku jeśli jednak Cię coś niepokoi zawsze możesz skonsultować z lekarzem albo z nami na forum więc śmiało pytaj :) te kupki są normalne przy metodzie karmienia dziecka ;)

U nas pojawiała się kupa po każdym karmieniu, szok że dziecko mogło nie robić kupki kilka dni, znaczy ja tego w ogole nie znam, żeby tak mogło być 

Jedno dziecko robi Codzinnie inne po każdym posiłku a inne raz na kilka dni to żaden szok a im dziecko starsze właśnie jak skończy 3 czy 4 miesiące to tym bardziej moze robic rzadziej 

Dopiero się zaczyna dziwne kupki później tak że się nie martw np czarna od borówki amerykańskiej albo z kawałkami warzyw np marchewki wtedy się dopiero zaczyna jazda ;)

Tak to prawda przy rozszerzaniu diety kupki są naprawdę dziwne aż czasami się dobrze że są ;) przy kontroli u lekarza możesz zapytać czy kupa jest ok ale raczej lek nie będzie miał obiekcji

Dokładnie do 7 dni dziecko może nie robić kupki jak jest karmione piersią i dopiero po tym czasie można się martwić i stosować te rurki, 2-3 dni bez kupki to jak najbardziej jest wszystko ok, no chyba, że widzisz, że rzeczywiście się cos dzieje i że bardzo boli dziecko brzuszek ale częste stosowanie tych rurek nie jest zalecane bo dziecko może się przyzwyczaić do takiej "pomocy" w wyproznianiu 

Dokładnie. 7 dni bez kubki to nie jest nic strasznego jeśli jest karmione piersią u mnie była taka sytuacja że jak córka miała 2 miesiące to przez 11 dni nic nie zrobiła i dopiero wtedy położna zdecydowała żeby zrobić takie wlewki miodowe to taka lewatyw k z naturalnych składników kupiona w aptece. To nam bardzo pomogło córka momentalnie po zrobieniu lewatywy zrobiła też kupkę. No niestety te pierwsze 3 miesiące są takie że rodzice o strasznie stresuje kupa brzuszek musi minąć troszkę czasu zanim prawidłowo to wszystko zacznie w brzuszku dziecka funkcjonować

Jeżeli na cycku to moze nie być 7 dni kupy