Hejka. Lece z nastepnym pytaniem.. Felek nie chce nic pic. Ani mleka ani wody ani herbaty.. nic doslownie nic. W nocy wypije mleko alr na spika w ciagu dnia nic. Nawet na spika :/ macie jakies sposoby jak mam mu cokolwiek podac? Butelki zmienialam smoczki zmienialam i nic. Obiadki kaszki deserki je normalnie
Jeśli neurologopedycznie jest ok to chyba tylko proponować proponować i proponować. Może woda z bidonu albo kubka otwartego ? Jeśli już ma rozszerzana dietę to musi pić wodę bo będą zaparcia
No wiem.. kupe robi normalnie.. jak podaje mu cokolwiek do picia to jest odruch wymiotny i mowi blee
Kurcze staraj się wodę mu dawac tak żeby miał w zasięgu wzroku , jak bedzie spargniony to będzie patrzył na nią czy paluszkiem pokazywał
Też może mieć problemy z kupką jak będzie miał mało płynów :(
No palcem to on mi nie pokaze bo za maly.. niby 7m ma juz ale to wczesniak i do tego z wada serca i sie troche inaczej rozwija przez ta wade
Juz mu daje strzykawka pic to pije.. w niedziele pojechalam na pogotowie bo moeie moze gardlo go boli czy cis ale wszystko ok jest ani nie jest czerwone ani nic..
Mój też tak miał jak zaczęliśmy rozszerzać dietę. Ja bym to przetrwała trochę strzykawką możesz mu daj jak pije i postawić w kubeczku ze słomką wodę. Jak mu się będzie chciało pić to będzie pił. U nas przeszło po jakimś miesiącu nie wiem czy to jakiś skok czy co ale coraz więcej słyszę że dzieci tak mają że przez pewien okres nie chcą pic
Mój pierwszy syn przy rd właśnie nie chciał pić wody. Więc bidon stał w zasięgu wzroku ciągle, jak się bawiliśmy, jak siedzial, jak jadł. Ciągle. Ciągle proponowałam i 3 leki wypił a 2 wypluł ale w końcu zalapal
Bo na spika w nocy wypije bez problemu w dzien to ciezko.. jak ma drzemke to raz wypije a raz nie a jak wypije to doslownie 60ml :-/
Może spróbuj podać mu wodę z odrobiną soku może to podziała? Albo też mów że piciu dobre i żeby pił bo wszyscy piją.
No sok akurat dla 7miesiecznego dziecka to odpada.... Ale może usiądź z nim i też pij, pokazuj że to dobre. Proponuj,proponuj i proponuj. W końcu załapie
Uczyłam od małego wodę pic , teraz od czasu do czasu pija soki itp
Starszy syn też nie chciał pić totalnie nic , zero . Dałam mu butelkę żeby sam próbował trzymac wiadomo z pomocą bo to maluszek ale sie udalo . Używałam ta malutką butelkę Avent
malutką lekka
Tez probowalam aby sam pil .. kupilam z uchwytami butelke i nic. Kupilam kubrk niekapek z dziubkien nic. Najlepsze jest to ze na spika w nocy wypije w dzien nie i to mnie zastanawia
A może spróbuj podać kaszkę przez butle z tym przelotem w ksztalcie „Y” , mówisz że je kaszki to może załapie że butla jest w sumie fajna I jakos picie też pójdzie
On pil zawsze nie bylo problemu z tym w czwartek sie obudzil i koniec.. tak jakby butelka go pazyla nie chce i tyle
A to ciekawe co się wydarzyło może ma coś w buźce jakąś afte ? i butelka go drażni
Może spróbować z bidonem?
Jeśli tak jest chwilę to może to skok ? Może pleśniawka?
U mnie przy drugim dziecku się smieje że wiem kiedy ma skok rozwojowy bo " zapomina jak się je" I Michał ta głowa w prawo i w lewo jak na koncercie rockowym i ciężko mu chwycić butelke
Sok może być naturalny z wyciśniętych owoców czy kompot z wodą, tak aby był lekko zabarwiony a woda miała inny smak. Albo są też herbatki granulowane z Babydream w Rossmannie i są dobre.