Dziewczyny ktore karmicie piersia, powiedzcie proszę ile jedza wasze 6,7 miesieczne dzieci? Mój na dobe upodobał sobie jedzenie z 5, 6 razy. Robi nawet 3 h przerwy, najlepiej je jak mu się chce spac to mam wrażenie, że wtedy najbardziej opróżnia piers. Jak jest u was? Ile jedza wasze niemowlaki z piersi w okresie rd, poznawania smaków? U nas też wychodzą 2 zabki :)
Moja córka ma 4mc. I co się wierci i płacze nawet na rękach to ja nie daje piers i czasem jest to co 2godz czasem. Co godzinę , różnie bywa ale czasem mam takie miękkie ale nie poddaje się , mąż mówi że może nie mam pokarmu ale ja wiem że mam bo przy synku też tak miałam i nieraz przy piersi siedział non stop to mówili że może nie mam wartościowy pokarm itd ale nie poddawałam się i cały czas karmiłam tylko piersią i udało mi się tak 2, 5roku nigdy nie dokarmiając żadnym innym mlekiem.
Świetnie Ewcia :). Tzn jak stabilizuje się laktacja to w pewnym momencie piersi będą miękkie, pokarm dostosowuje się do potrzeb dziecka. Ważne jest jak dziecko przybiera na wadze :). Twoje dziecię oproznia co 2 godz co godzinę więc super ja też tak mialam i dlatego są miękkie, na bieżąco są oprozniane.
Malina a teściowa jak nieraz siedzi u mnie i ja muszę córkę nakarmić to patrz i jeszcze czasem córka się wyrywa i płacze przy piersi a teściowa komentuje że mam miękkie bo pewnie nie mam pokarmu. A ja wiem lepiej bo miałam podobnie z synkiem a karmiłam go tylko piersią do 2,5roku więc jednak miała pokarm a synke ja i córeczka super przybieraja na wadze ;)
Na początku rd dziecko jadło tyle samo bo jadło innych posiłków kilka łyżeczek więc to bardziej próbowanie niż jedzenie. Z czasem jeden posiłek więcej więc mleka chciało mniej tak naprawdę same będziecie wiedzieć co i jak nasz instynkt jest nie zastąpiony
Moja córka od 3 miesiaca je 8 razy. Co 2-3 h ja karmie. W nocy już jej nie karmie. Zaczęliśmy rozszerzać dietę już miesiąc temu i nic się nie zmieniło. Nadal 8 karmien. Dodatkowo owoc, warzywo i woda. Też nie wiem kiedy będzie ten moment że zmniejszyć się ilość karmien. Liczę na to że samo się to po prostu zadzieje i wyłape że trzeba już córce dawać więcej pokarmów stałych. Na razie zje całe jabłko i 6-7 łyżeczek warzywa. Czy się tym najada to nie wiem. Na pewno zapotrzebowanie energetyczne rośnie bo przybiera a już raczkuje. Z piersi też ciężko stwierdzić czy więcej je.
Malina a jak tam synek przybiera ? Moja corka 10g na dobę ale pediatra powiedziała żeby się nie martwić bo z wiekiem coraz mniej będzie przybierać.
Ewcia a Twoja teściowa to bym chyba poprosiła żeby wyszła na czas karmienia. W ogóle nie rozumiem jak można kobiecie tak powiedzieć. Ja też się nasłuchałam że nie mam pokarmu I przez to prawie się poddałam. W gościach najgorzej karmic... zawsze idę do pokoju innego albo tego unikam i wolę karmic w samochodzie. Normalnie mam ochotę komuś przywalić jak mówi że nie mam pokarmu albo dziecko głodne. "Płacze bo głodne, nie karmisz ? Nie masz pokarmu? ".
Mąż też parę razy na początku powiedział że nie mam pewnie pokarmu dlatego płacze. Tylko dobrze sobie uświadomić że dziecko nie tylko z głodu placze.
Mam takie nerwy na samo hasło brak pokarmu że Ewcia Twoja teściową to bym wyprosiła za drzwi jakbym tam była.
Jeśli teściowa tak komentuje, to lepiej kilka prawdziwych słów jej powiedzieć. Przykre że tak sobie pozwala. Moja kiedyś też powiedziała że może mam chude mleko skoro moja córka taka drobna
Magdallenka0897 je tak od nocy do końca dnia? Czy tylko przez dzień? Moj obudzi się w nocy, rano, później co 2,3 h I wypada właśnie 6 karmien. Zastanawiałam się czy nie je za mało. Karmisz piersia?
Iwona u nas też gdzieś koło tego. Raz ważył 8 kg później po 2 tyg ponad 8200 i zobaczymy ile teraz bo za tydzień mamy szczepienie. Ale mówiła właśnie pediatra, że maly raczkuje, spala wszystko i będzie wolniej przybierał;p. A w jakim wieku jest twój maluszek?
Moja córka skonczyla 6,5 miesiąca. No właśnie córka jest tak ruchliwa już że to jest obłęd. Pediatra powiedziała że nie ma co się spodziewać większych przyrostów jak raczkuje. Powiedziała tez że to bardzo dobre przyrosty i ona uważa że lepiej jak dziecko mniej przybiera bo to mniejsze ryzyko otyłości w starszym wieku.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.