Ja nie wiem czemu moja przestała mi dawać… może dlatego że wszystko miałam dobrze, tylko żelazo źle
To moja jak miałam złe żelazo to je kontrolowała , i pod koniec już nie musiałam brać tabletek
Ja muszę iść prywatnie sprawdzić ile mam , bo tylko o tym myślę
Lepiej idź sprawdzić prywatnie bo faktycznie to różnie może być . Właśnie często się słyszy, że lekarze nie chcą zlecać badań. Moja przyjaciółka jak chodziła na NFZ to musiała się upominać o badania.
Ja miała bardzo niskie i musiałam brać leki i pić sok z kiszonych buraków który mi ciocia robiła całą ciążę ![]()
Ja pomimo że się upominam to dalej nic…
Masakra
. Niektórzy lekarze to jakby za karę pracowali , a co im robi wstawienie skierowania na badania skoro to ich nic nie kosztuje .
A co im szkodzi , oni mają jakiś limit , nie wiem czemu tak jest
W sumie są za to jakoś rozliczani … ale ona już tyle czasu mi nic nie dają że to już 7 tygodni
Na pewno jakoś są rozliczani ale pewnie gdyby nagminnie dawali jakieś badania pacjentom , a skoro jest ciąża i co wizytę standardowo się robi to nie wiem czemu ten lekarz nie chce Ci dawać .
Tak samo miałam mieć termin 2 tyg później a neo znaleźli dla mnie miejsca i mam tydzień później …
A prywatnie wtedy sobie sama dla siebie robisz ?
Chciałam zrobić , ale że czuję się dobrze i cały czas biorę żelazo to jeszcze poczekam