Ekstra! Super podejście, warto się badać profilaktycznie
![]()
Super, że o siebie dbasz
![]()
Mi to samo , i zauważyłam że większość dziewczyn to ma przypisane
Ale dziwne , że nie dostałam żadnego skierowania na kolejne badania na żelazo czy cokolwiek
Przecież chociaż by mocz to też robiłam co wizytę , dziwne
Ja czesto miałam wizyty i mi nie robił moczu co wizytę bo w sumie bez sensu ale ogólnie wydaje mi się że czesto nadania miałam robione , ręce tak skute były a już pod koniec ciąży to tragedia aż siniaki miałam ![]()
Powiem tak z tym moczem to jest różnie. Wiele razy jest tak że wychodzą bakterie bo próbka jest skażona, a po wynikach krwi nie ma zwiększonego CRP czyli żadnych infekcji i problemów nie ma
Mi po każdej wizycie dawał skierowania na badania przed kolejną
U mnie było tak samo i zawsze miałam mocz
Mocz miałam co któryś raz ale krew co wizytę
Ja tes mocz mialam badany co wizyte, ale dlatego ze wychodzily bakterie.
Dopiero pod koniec ciazy ogarnelam, ze zle probke pobieram:joy:![]()
![]()
Ja mocz miałam dwa razy robiony i wyszło dobrze a teraz to na prawdę dziwne że nic nie mam robić., ale zrobię prywatnie na żelazo
Ja zawsze proszę internistę o wypisanie badań krwi np przy karmieniu piersią prosiłam o żelazo, witaminę D, miałam zapalenie piersi więc też zlecił mi crp i badania na tarczycę. Ogólnie skonsultowałam z chatem gpt co warto zrobić i podałam swoje objawy tj duża senność, zmęczenie to chat podpowiedział żeby zrobić badanie np. witaminę D. Wiadomo że internista ma pewne limity i nie może bez wskazań tak o zlecać drogich badań dlatego warto przeczytać czym objawia się niskie żelazo itp żeby lekarz już miał podstawę do wypisania. Bo np zmęczenie i wypadanie włosów może być normalne po ciąży ale też może wynikać z niskiego żelaza
U mnie to też co wizytę morfologię i mocz
U mnie nie było co wizytę , a jak często miałyście wizyty? Bo ja co 3 tygodnie i się zastanawiam czy każda z was tak chodziła?
Co 4 tygodnie a pod koniec ciąży co 3 i później co 2 i co tydzień. Ale morfologia i mocz zawsze miałam zlecaną żeby zgłosić się z wynikami na wizytę
Ja co 4 tyg, mam Wielowodzie i jeszcze żadnych wyników nie miałam tera zrobić… trochę dziwne
U mnie ronię ale zazwyczaj co 3-4 tygodnie. Ja miałam zawsze morfologię, żelazo, ferrytyna, od czasu do czasu witaminę D, B. Mocz miałam badany co jakiś czas, nie przed każdą wizytą
Raz w miesiącu miałam wizytę i miałam i krew i mocz, ale w pierwszej ciąży miałam cukrzycę, nadciśnienie i podwyższony mocznik może dlatego taka kontrola była w drugiej
U mnie pewnie co 3 tygodnie ze wzgledu na to że szybko w ciążę zaszłam po poprzednim cc .
@Anetteso_gmail.com to u mnie w ostatniej ciąży ciągle jakieś nieprawidłowości , cukrzyca, niedoczynność tarczycy , po ciąży wszystko wróciło do normy❤