Niebieskie pudełko

Nie miałam w pudełku smoczka ani butelki ale pamiętam że w Rosmanie dostała smoczek Lovi jako niespodzianka do zakupów i tak już przy nich zostaliśmy ;) 

Patrycja - buteleczka aventu jest w tej pierwszej reklamówce dawana przez położną w trakcie ciąży. Nie w tych pudełkach co dają w szpitalu. 

Magicznypazur - mi na buteleczce też nie zależało, bo mam jeszcze tą sprzed 2 lat. Dodatkowo butelki z Lovi stoją i czekają bo przecież córeczka była niebutelkowa. Ja miałam 2 lata temu tą reklamówkę i kurcze nie pamiętam czy był tam smoczek. Jakiś smoczek z NUK mam w domu i jest szansa, że jest on z tej akcji, ale ręki sobie nie dam uciąć

To pewnie dlatego jej nie miałam bo i takiej reklamówki nie dostałam tylko te pudełeczka po porodzie :) 

W moich pudełkach szału nie było, żadnych butelek czy smoczków same mini próbki i pampers .

Ja przy córce kupowałam butelki Lovi jak była malutka a później używała z Canpol. A smoczki tylko z Lovi próbowałam innych ale te jej pasowały najbardziej :)

Czyli w większości pewnie nie było żadnych smoczków. Tak z ciekawości zapytałam :) Ja tam mam kupione z Lovi te mini 0-2 mcy i nawet jakby dali w pudełku to nie mam zamiaru używać.

Generalnie w szpitalu, w którym będę rodzić, to niby rozdają te pudełka, ale zobaczymy, czy faktycznie dostanę i jeśli tak, to co w takim pudełku się znajdzie :) Na pewno dam Wam znać :)

Też jestem ciekawa aż zrobię sobie zdjęcie jaka była zawartość.   Ciekawe czemu pudełka tak bardzo się różnią zawartością. Jak myślicie? 

To chyba uzależnione jest od sponsorów.

Dziewczyny też zrobię zdjęcie już nie długo i zobaczymy co tam będzie może okaże się że w każdym to samo ;) 

Ja 2 niebieskie pudełka dostałam jak urodziłam Filipa,jedno różowe A drugie niebieskie .  Kiedy urodziłam Zuzie nie dostałam nic , chociaż u niektórych dziewczyn te pudełka były więc albo rozdawali tylko pierworodka albo po prostu zabrakło . 

W pudełku miałam na prawdę masę wszystkiego  , próbki emolietow ,  masc  na Bolace sutki, sudocrem , pampers z pampersa , pelno gazet , jakis poradnik juz dokładnie nie pamiętam  co tam było ale na prawde sporo i co najwazniejsze wiekszosc sie przydala . Położne zostawialy też kartkę z niebieskiego pudełka do wypełnienia,  miało coś tam przyjsc ale do tej pory sie nie doczekalam ;)

Ja również wypełniałam jakaś kartę z niebieskiego pudełka ale juz nawet nie pamiętam czego dotyczyła. 

No i jeszcze dostałam jakaś ankietę odnośnie zadowolenia z opieki 

Agata.Klara ja nie wypełniałam żadnej ankiety ani karty odnośnie Niebieskiego Pudełka, a przy synku je dostałam :)

Można zarejestrować się przez internet do całej akcji niebieskiego pudełka wtedy nie trzeba w szpitalu nic wypełniać. 

W szpitalu dostałam niebieskie pudełko  przy pierwszym jak i przy drugim porodzie i rzeczywiście pudełka różniły się zawartością. W drugiej ciąży dostałam jeszcze dodatkowo paczkę "Będę mamą" u ginekologa. Nie jestem w stanie odpowiedzieć na jak jakich zasadach są wydawane te zestawy.

Nie wiem z jakiego powodu różnią się te pudełka, ale nawet na ich stronie jest informacja, że zawartość może się różnić. Może faktycznie kwestia sponsorów. 

Magicznypazur - też już kupiłam mini smoczki 0-2 z Lovi :) Ale chyba jednak będę się starała nie dawać, co by małej nie denerwować :) 

To ja na szkole rodzenia dostałam w siateczce takie jakby pudełko bo siateczka była wlamsie z niebieskiego pudełka ai było dużo ulotek dostaliśmy też mała butelkę ale lovi! Skarpetki małe dostaliśmy białe myślę że to też dlatego że była to paczka dla mam które rodzą w zimę do tego próbki nivea kremu przeciw odparzeniu pamoers Dada jeden soft jeden premium i próbki maltanu w saszetce ziaja na rozstępy i ziaja lanolina też w saszetce do tego jeszcze była próbka dla mamy w ciąży z ziaja płynu do hinieny intymnej dla mam w ciąży i po porodzie. :)  z kolei w niebieskim pudełku co w szpitalu dostawalismy to wraz z pudelkiem była paczka pampersow pamoers premium care chyba 22 szt w pudełku była woda mama i ja smoczek mały sudokrem nivea na odparzenia mała oliwka chyba z bambino i jakieś małe kremiki jeszcze. 

Magiczny pazur ostatnio widziałsm u koleżanki że miała w pudełku smoczek wladnie z lovi ten 0-2 miesiące taki turkusowy czymorski z piórkiem :) 

Też czytałam na stronie że pudełka mogą się różnić od pory roku . Z jednej strony to też trochę wyciąganie danych , my akurat dostaliśmy tylko wodę , książeczkę i mnóstwo ulotek parę próbek uboga była ta paczka mimo wszystko zawsze coś się przydało na początek . Dużo więcej dostałam od położnej i później próbki używaliśmy jak syn się urodził . 

Też mieliśmy te smoczki z Lovi 0-2m nawet sobie zostawiłam jednego na pamiątkę i na początku nie chciał w ogóle smoczka

Aisa94 ale by było pięknie trafić na ten najmniejszy smoczek z Lovi :D Ale to pewnie zdarza się raz na jakiś czas w jakimś rzucie tych paczuszek :) W środę zapytam o tę reklamówkę, ale kuzynka ją ma i nie wspominała nic o smoczku :)

Ja niestety nie dostałam pudełka bo akurat zabrakło.

Aisa - to mega bogate paczki miałaś! Ale niestety obstawiałabym, że tylko niewielka część była z oryginalnego Niebieskiego pudełka - a reszta raczej z zasobów szkoły rodzenia. 

Tak, podobno pudełka mogą się różnić w zależności od pory rodzenia. A różnią się też, bo właśnie często położne czy szkoły rodzenia mają gratisy od przedstawicieli handlowych i je dorzucają. Ja większość rzeczy przez Was wymienianych dostałam, ale nie jako niebieskie pudełko.