Nie ma nic piękniejszego niż bycie położną :)

O tym, że zostanę położną wiedziałam już w liceum.

Swoje pierwsze kroki związane z położnictwem zaczęłam stawiać na Uniwersytecie Medycznym im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, gdzie w 2015 roku uzyskałam tytuł zawodowy licencjata położnictwa. Już krótki czas po rozpoczęciu studiów wiedziałam, że był to dobry wybór. Wybrałam dla siebie najlepszy zawód.

Studia II stopnia ukończyłam na Uniwersytecie Jana Kochanowskiego w Kielcach, w których obecnie mieszkam i pracuję. W trakcie trwania studiów magisterskich jednocześnie rozpoczęłam pracę na pełen etat w szpitalu na Oddziale Neonatologicznym, gdzie pracuję do dnia dzisiejszego. W zawodzie pracuję ponad 5 lat, aczkolwiek już teraz czerpię ogromne pokłady wiedzy i satysfakcji jakie daje mi praca zawodowa. Nie ma nic piękniejszego niż opieka nad małym „cudem” jakim jest Noworodek.

Uważam, że mam najpiękniejszy zawód na świecie. Jestem dumna z bycia położną, cieszę się, że mogę wspierać i edukować. 

Poza pracą w szpitalu, która daje mi dużą satysfakcję, jestem założycielką bloga NoworodkoweLOVE. Uważam, że edukacja przedporodowa jest kluczem do udanej laktacji. Stąd też pomysł na edukację kobiet poprzez social media. Jednym z podstawowych elementów, który  jest niezbędny, aby mama mogła karmić naturalnie swoje dziecko jest – obok wsparcia partnera i osób najbliższych – rzetelna wiedza i pomoc personelu medycznego. Edukacja w tym zakresie przyszłych matek już na etapie ciąży z pewnością wpływa na ich chęć karmienia piersią po porodzie. Od dawna własnie w ten sposób chciałam pomagać kobietom. Moim celem jest, aby każda kobieta otrzymała takie wsparcie i wiedzę w okresie okołoporodowym, aby ten czas był dla niej pozytywnym etapem w jej życiu, który wzmocni ją jako kobietę. Wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie w pracy z Noworodkiem i jego Mamą w Oddziale Neonatologicznym pragnę otoczyć wsparciem i opieką kobiety, aby mogły czerpać maksymalne korzyści bycia Mamą od pierwszych dni macierzyństwa.