Dzień dobry.
Potrzebuje zakupić elektroniczną nianie z kamerą.
Mam piętrowy dom i bardzo by mi ona ułatwiła życie. Tylko mam problem w wyborze. Kochane mamy czy macie jakieś doświadczenie z niania i czy możecie mi polecić jaka się u was sprawdziła.
Ja nie mam jeszcze niani, ale moja przyjaciółka ma dla synka nianie Vtech BM3200. Jesli bede kupowac nianie dla siebie to wlasnie na tę się zdecyduje. Przyjaciołka strasznie sobie ja chwali glownie z tego wzgledu, ze ma dobry zasieg, bez zakóceń.
Sama widziałam ja na wlasne oczy. Nadawany obraz nie jest super jakosci HD, ale wszystko jest czytelne i dobrze widoczne, a to przeciez najwazniejsze. Wizualnie tez mi sie spodobala jakkos tak od razu sie do niej przekonałam.
Dziękuję za odpowiedź. A czy w nocy dobrze widać?
Podobno dobrze
Nianię kupiliśmy z uwagi na wyjazdy do rodziców, którzy mają piętrowy dom. Patrzyliśmy na zasięg, by był jak największy, bo to jednak piętra, a braliśmy też pod uwagę lato, kiedy będziemy np. na tarasie. Niania świetnie nam się sprawdziła. Ale nie kupowaliśmy z kamerką, bo i nie chciałam takiej. Gdy córka się budziła i tak szłam do niej zobaczyć co się dzieje. Przy mieszkaniu na co dzień, może i to dobry wybór, żeby nie latać co chwilę, tylko móc podejrzeć malucha Na pewno warto dopłacić więcej, by kupić porządny sprzęt.
I ja stoję przed podobnym problemem… jaką nianię wybrać? Na pewno potrzebuję z dobrym zasięgiem bo mieszkam w domku. Chciałabym również, aby niania miała wideo oraz tryb czuwania. Dodatkowym gadgetem byłaby dwustronna komunikacja.
Czy któraś z Was korzysta jeszcze z jakiś niani elektronicznych? A może wiecie, jakiego modelu na pewno nie kupować?
Niani nie kupowałam ale kupiłam sama kamerę Philipsa, dobrze widać w ciemności, podaje temperaturę i wilgotność w mieszkaniu. W sumie tak naprawdę to z niej nie korzystamy ale mój mąż się uparł na zakup
Częściej podglądamy co pies robi jak Z domu wyjdziemy
Niania już zakupiona Zdecydowaliśmy się na nianię Vtech BM3200, tym bardziej, że na stronie producenta jest promocja.
Na razie sprawdziliśmy nianię na sobie: wideo działa, głosy dobrze są przekazywane w obu kierunkach, a kołysanki są delikatne Póki co mogę polecić
Oczywiście sprawdzenie nianii w warunkach niemowlęcych będzie możliwe dopiero za jakieś 3-4 tygodnie. Podzielę się wtedy Naszymi uwagami
U nas od prawie 2 lat sprawdza się doskonale Motorola MBP36S… Kupilismy bo mały spi sam jak go zostawimy w pokoiku czy sypialni i mimo że mieszkamy w bloku to nie zawsze go słychać za ścianą albo siada i siedzi i czeka az ktos przyjdzie. Gdyby nie kamerka nawet bysmy.nie widzieli ze wstaje slychsc super, obraz ekstra i w dzien i w nocy, jest funckja kolysanek ale nie korzystamy.
Zasieg ma bardzo daleki. Dodatkowo fajna funckja gdy jest nawet wyciszona podczas glosniejszych dzwiekow podswietla ciąg kropeczek na czerwono wiec nawet jak nie zauwaze ze jest wyciszona to widzę ze cos sie dzieje.
Wrzucam zdjecie ale jest bardzo zepsute bo zdjecie kamerki to jak zdjecie tv robia sie takie fale, ale na prawdę noca i za dnia widac idealnie.
Agn, obraz faktycznie ma niezłą jakość. Nasza niania też właśnie pokazuje kropeczkami że słychać dźwięk, to bardzo wygodne, bo własnie jak nie słyszę to widzę. zwłaszcza jak rozmawia się w kilka osób, to łatwiej zauważyć, niż usłyszeć.
Na szczęście moja córa jak wstaje to zawsze krzyczy mama
Ja mam kamerkę Motorola MBP421 i z całego serca jej nie polecam! Pierwszy egzemplarz zepsuł się 2 tygodnie przed końcem gwarancji. Na szczęście serwis uwzględnił reklamację. Myślałam że pierwsza niania była wadliwa od samego początku, bateria nie trzymała w ogóle, częściej usłyszałam przez ścianę jak synek płacze, niż w kamerce. Jedyny plus to zasięg. Druga miała takie same wady.
Mam taką: Niania VTECH BM4600 - VTECH® Polska
Mąż wybierał, z większości funkcji nie korzystamy, najważniejsze dla mnie że jest tryb nocny. Przydatne jest też wyświetlanie temperatury - jesienią wiedziałam, że np. muszę iść zamknąć okno albo nakryć dodatkowym kocykiem, bo mi jest zawsze ciepło
Niestety vtech ma ceny niezłe, ale można trafić na promocję. Ja mam ten pośredni model bm3200 i kupowałam u nich na stronie. Była promocja z 599 na 399. Biorąc pod uwagę, że ta niania ma mi służyć wiele lat (również przy następnych dzieciach), ma 3 lata gwarancji to chyba nie była wygórowana cena
Podobne modele z takimi funkcjami widziałam w necie za 500-800 zł. Dosyć drogi jest taki gadget
OD siebie mogę polecić nianię Xblitz Kinder, mam ja już pół roku i działa bez zarzutu. Ma też wbudowane kołysanki i kontrolę temperatury w pokoju dziecka. Co do zasięgu to 260M w zupełności mi wystarcza, no i nie jest droga.
naczytałam się o niani z kamerą i mimo, że uważałam, że jej nie potrzebuję to zaczęłam się wahać. Pcheła, co Ciebie przekonało do tego gadżetu?
Mama - mieszkanie w domu piętrowym z ogrodem Mamy kilka pomieszczeń, czasami będę chciała gdzieś posprzątać, czy pranie rozwiesić, więc się przyda. Dodatkowo jakby listonosz przyszedł to też. Pewnie też w sytuacji, gdy przyjdą znajomi, a młoda by spała, to my będziemy się “gościć” w drugim pokoju, a dzięki niani będę miała podgląd na córę
No i kolejny argument to praca męża. Gdybym musiała gdzieś wyjść, to mężowi podrzucam wideo i może zerkać na młodą. Nie musi mieć jej obok siebie.
Pchela tez tak mówiłam ale póki mały nie skończył 4 m to kamera w niczym mi nie pomogła i tak musiałam mieć małego w zasięgu wzroku
teraz jest już inaczej i nie stresuje się każdym odejściem od łóżeczka jak mały śpi
Anna - wcale się nie zdziwię jak niania mi się nie przyda Obecnie ją testuję i podglądam męża jak pracuje na górze
Ja dzięki kamerze nie latam co 2 minuty i nie sprawdzam czy wszystko w porządku. Widzę że się wierci i wiem, że jest ok. Jak za długo jest spokojny to chodzę i sprawdzam czy wszystko w porządku. A mam włączony monitor oddechu, ale i tak muszę się przejść osobiście popatrzeć
Mi wystarcza sama pokojowa kamera. Pełna kontrola.