Moj synek 10 tygodni je tak bardzo łapczywie nie jestem w stanie tego opanować w żaden sposób jakby cos mu się działo chce wypić butelkę w sekundę głośno przy tym siorbiąc jest strasznie nerwowy co robić mamy już butelkę z jak najmniejszą dziurka byle by zwolnić jego jedzenie później boli go brzuszek jest problem z gazami pomocy :(
Musisz sprawdzić smoczek od butelki, może akurat denerwuje się że za wolno leci, może za długa przerwa między karmieniami. Sprawdź skoki rozwojowe, wtedy dzieci są bardziej nerwowe, niespokojne.
Może trzeba smoczek zmienić
A jaka masz butelkę? Antykolkowa? Może te dziurki w smoczku są akurat dla niego za małe, m spróbuj rozmiar większy ale sama powiększ dziurki i obserwuj co się będzie działo
Popróbuj może z innym smoczkiem w butelce? Albo częstszymi a mniejszymi karmieniami?
Na jakim centylu jest?
No właśnie mi też się wydaje że warto spróbować ze smoczkiem ale też warto żeby był antykolkowy :) szkoda żeby dziecko się nalykalo powietrza i żeby brzuszek potem dozecko bolał
Może zbyt długie są przerwy pomiędzy karmieniami i dziecko jest bd głodne. 3godziny liczymy od rozpoczęcia a nie zakończenia karmienia. Smoczek jak jest za mały też może się denerwować bo mleko wolno leci. Zapewne też męczy go bąbelek w brzuchu jak je łapczywie. Ja córkę to kilka razem podczas karmienia odbijam. Można też spróbować włączyć biały szum u mnie trochę pomaga je wolniej i spokojniej.
Moze sproboj zmienic smoczek, my mielismy butelki medical lovi moim zdaniem bardzo dobre jednak mimo iz smoczek byl 0+ to dla malutkiej byl zbyt szybki tez kombinowalam vo tu zrobic az wkoncu kupilam canpola uklad smoczka taki sam butelki rowniez antykolkowe a przeplyw mimo 0+ jednak wolniejszy podobnie z pozniejszymi smoczkami 3+ wiec przechodzilam stopniowo najpierw canpol potem lovi potem znowu canpol 3+ i pozniej lovi ;) bylo widac efekty bo jednak jak zbyt szybko sie nalyka + powietrze to potem boli brzusio;( a dodam ze ten czesciej karmilam wieC zbyt dlugie przerwy nie byly, moze warto sprobowac;)
Spróbuj zmienić smoczek, może trafisz na odpowiedni. Przyczyną może być również zła butelka. Najlepsze są antykolkowe. Syn miał antykolkowe i normalne po których bolał go brzuszek i miał kołki. Po 1 dniu używałam tylko antykolkowych z lovi i avent. Z avent kupiłam butelkę ze smoczkiem który nie zaakceptował syn i musiałam wymienić
No właśnie bo podstawa to dobry smoczek, tzn taki odpowiedni dla dziecka. Żeby mnie leciało za dużo ani za mało.