Właśnie dziewczyny, czy na każdej wizycie u giną macie posiewy ?
Przyznam że chodzę na NFZ i u mnie to standard
Nie, nie mam, a chodzę prywatnie ![]()
Nie
Prywatnych i bez badań ? :o
Ja też chodzę prywatnie i nie mam
Ja chodze prywatnie i mam ![]()
To jest dziwne, że mi nie robi
Potwierdzam, zel do mycia oraz probiotyk. Mozna juz kupić w Rossmannie.
Prywatnie chodze i nie mam na kazdej
Jeden raz czy dwa mialamrobiony wymaz z pochwy przy zakażeniu. Zwykle doagnoza padała po objawach i badaniu
A to jest dodatkowo płatne ?
Ja ogolnie chodze raz w roku… i co roku mam robiony wymaz… wiec moze temu mi robic jak przychodze
No właśnie nieeee , chodzę na NFZ niezależnie czy na ciążowe wizyty czy na kontrolne , na każdej wymazy cytologia ( wiadomix , w ciąży nie na każdej ) i podobno to ewenement:o
Ja w ciazy mialam raz na samym poczatku cytologie
I później jakieś wymazy ? Czy nic ?
I teraz 3 tyg temu tylko Gbs
Kurcze u mnie podobine
Nie wiem jak sobie poradzić, ciągle nawracają, robię badania stosuję leki i nic nie pomaga
Co możesz zrobić: dezynfekować deskę w domu, korzystać na stojąco w publicznych toaletach, stosować probiotyki po leczeniu globulkami np lactovaginal, myć się po “2” , nie stosować wkładek oraz przebadać faceta.
Może warto jest też przyjrzeć się kosmetykom do higieny intymnej jakie stosujesz? Od siebie polecałabym zwrócić uwagę na tę serię https://carebylavu.com/
Dziewczyny, żaden ginekolog mi tego nie powiedział, infekcje nawracały, leki pomagały na krótko. Dopiero sama doczytałam i wyszło na to, że winny jest seks oralny:( Jak tylko zaprzestalismy z mężem tego typu aktywności, mój problem się skończył raz na zawsze.Mam spokój od kilkunastu miesięcy. Coś za coś…Może też jesteście wyjątkowo wrażliwe na bakterie obecne normalnie w ślinie(niestety).
Polecam aby partner się przebadał
u
Mnie , infekcje pojawiały się bardzo często . Pomogło rownolegle leczenie mnie i męża .