dziubus, do pierwszego roku życia ma być właśnie filtr mineralny. I ziajka SPF 30 też ma filtr mineralny. Ten kosmetyk jest polecany przez srokę na blogu. Skład ma dobry. Co do reszty kosmetyków z ziaji, to prawda, nie wszystkie zachwycają składem, ale ziajka SPF 30 jest akurat dobrym wyborem.
Pharmaceris świetny, tylko, że dla wrażliwców. Nie chcę maluszka od początku tak traktować bez potrzeby.
Krem Momme wydaje się być ciekawy, ale filtr ma tylko 25. Dodatkowo niby na każdą pogodę, a w składzie woda. Ale jest od pierwszego dnia życia. Być może sięgnę po ziajkę typowo na słońce (wiosnę, lato), a na jesień Momme.
dziubuś, używasz wszystkich kosmetyków z serii momme? Przeglądam ich ofertę, kusi mnie bo chciałabym używać całej serii jednej firmy, a mają dość dobre opinie i skład. Choć nie ukrywam, ceny też mają chyba jedne z najwyższych.
Mama będę dopiero testować tez mnie kuszą i tez ceny odstraszają wiec wypróbuję te które uważam za najpotrzebniejsze :)) czyli krem z filtrem na lato i krem zimowy do zadań specjalnych . Mój młodszy ma LZS i sprawdził się krem u niego z weledy do pupy na te zmiany skórne Cały czas szukam kosmetyków które będą bezpieczne z dobrym składem i nie smaruje niepotrzebnie . Używam kilku firm i jak dla mnie to jest ok :))
Mama ja mówię o tym z 50 z Momme jest taki;)
dziubus, jest z Momme SPF 50, 50 ml, cena około 50 zł. Pharmaceris 75 ml, cena ok 43. Dodatkowo Pharmaceris jest dla osób cierpiących na AZS. Nie ukrywam, Momme mnie odstraszyło trochę. Składy mają fajne, ale wybór kosmetyków jest olbrzymi.
Co do ziajki SPF 30, fajny krem, dobry skład. Ale filtr mógłby być wyższy. Na miesiące letnie będę potrzebowała filtr 50 więc od razu w taki się zaopatrzę. Nie wiele firm oferuje filtr 50 od pierwszego dnia życia.
Nie dziwie ci się bo cena zaskakuje … tylko zastanów się czy faktycznie będziesz potrzebować dużej ilości tego kosmetyku ? Ja po ostatnim lecie z Kuba stwierdziłam ze będę małe opakowania kupować bo duży nie zużyje i wywala do śmieci bo co roku nowe kupuje … wiec wole kosmetyk dobrej jakości przynajmniej dlatego ze Mikołaj nie skończy jeszcze roku w wakacje ,dopiero pod koniec wrzesnia;)
Podejrzewam ze za rok już nie kupię takiego drogiego bo dzieci większe będą.
Ja słyszałam same dobre opinie o serii Ziajka dla dzieci. I znajoma polecała i położna mówiła, że jej pacjentki zaczęły kupować i są bardzo zadowolone. Sama kupiłam płyn do kąpieli Ziajki i balsam do ciała Ziajki. Coś więcej będę mogła powiedzieć jak już młoda będzie z Nami
Sunbrella SPF50 ma dobre opinie na blogu sroki. Zastanawiałam się nad tym kosmetykiem, ale on jest od pierwszego miesiąca życia. Szukam czegoś od pierwszego dnia, dlatego zdecydowałam się na Pharmaceris.
Pchela kosmetyki ziajki zawierają pochodne formaldehydu…
“Formaldehyd to aldehyd mrówkowy – bezbarwny, gryzący gaz i silna trucizna. Dodatkowo podrażnia drogi oddechowe i narząd wzroku – np. może powodować pieczenie oczu. Działa drażniąco, może wywoływać alergię. IARC (International Agency for Research on Cancer) w czerwcu 2006r. uznała formaldehyd za substancję o udowodnionym działaniu rakotwórczym.”
Osobiście nie odwazylabym się używać tych kosmetyków na skórę dziecka wiedząc o tym … ale to jest twoja decyzja i masz prawo mieć swoje zdanie
Jestem spokojniejsza wspominałyście, że co roku kupujecie nowy kosmetyk bo nie zdążycie wykorzystać całego. Nie wiem jak to będzie w praktyce, ale tubka 50 lub 75 ml to nie dużo. Zwłaszcza, że to krem do twarzy ale też całego ciała. Maluszka smarujemy częściej niż raz na dzień. Dodatkowo, dorośli też mogą używać tego kremu
dziubuś racja, dzięki temu masz porównanie jak taki krem działa na skórę. Ponadto, maluszka trzeba posmarować kilka razy dziennie, około co dwie, trzy godziny. Myślę, że ze zużywaniem kremu nie ma problemu.
Ja go miałam dwa lata temu i byłam zadowolona i z konsystencji i wogole. Ale w ubiegłym roku na szybkiego kupowalam i go nie mieli i kupiłam z Liren czy jakoś tak. Też nie był zły. Co do składu nie wiem bo nie sprawdzalam.
Z kosmetykow ziajki jakoś nie korzystam . Nie podpasowaly mi
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.