Lepszy oczyszczacz. Nawilzyc powietrze można kładąc mokry ręcznik na kaloryfer. I grzejąc wodę na gazie dłuższy czas.
Ja mam ewaporacyjny nawilzacz Xiaomi. Jestem z niego zadowolona bo mam dwa koty I ultradźwiękowy nie wchodził w grę. Teraz myślę że bym się zdecydowała na oczyszczacz z nawilżaczem.
Sama jestem ciekawa takich oczyszczaczy powietrza, kurzu jest pełno w kocach, firanach, dywanach ,roletach, ubraniami jak sie trzepie też leci tego pełno.
,sądząc po filtrach dają one na bank radę.
Ale to tak samo jak z rekuperacja,filtry po po roku są czarne.
My mamy oczyszczać powietrza i nawilżacz w jednym urządzenie. Wiadomo to jest to samo co naturalne, ale jeśli trzeba to warto z niego skorzystać. I jeszcze jedno trzeba bardzo dbać o czystość i wymianę filtrów itp. Więc też kosztuje trochę naszego wkładu. Ale u nas się sprawdza
My mamy oczyszczacz z nawilżaczem sharp - od 3 lat działa praktycznie bez przerw. Naprawde polecam bo ma wszystko co trzeba i działa często jako usypiacz
My mamy sam nawilżacz powietrza kupiony już jakiś czas temu na Allegro, żadna specjalna firma i fajnie się sprawdza. Jeśli ten odmówi posłuszeństwa to pewnie kupimy jakiś porządniejszy, ale narazie nam wystarcza.
Jeśli chodzi o aromaterapię, jakoś sceptycznie jestem do tego nastawiona… Może jeśli maluch będzie miał rok, dwa spróbuję jakiegoś olejku, ale w pierwszym roku życia kiedy drogi oddechowe są takie wąskie bałabym się, że dostanie alergii na jakiś olejek.