Najważniejsza antykoncepcja

beata o dzieciach to ja tez pamietam ha ha ha

Właśnie z tym przypomnieniem w telefonie muszę spróbować. 

Pamiętam jak ustawiałam sobie budzi aby brać tabletkę, nie zawsze pomagało. Jak byłam zajęta to mówiłam sobie ze za chwilę wezmę a i tak zapominałam 

Ja zawsze miałam ustawione przypomnienie w telefonie inaczej ciągle bym zapominlaa wziąć tabletkę :) ale zastrzyk był bardzo wygodny przy małym dziecku. Nie trseba było codziennie pamiętać. 

Jest antykoncepcja w zastrzyku?

beata tez nie wiedziałam,tutaj sie dowiediałąm ha ha 

Czy te hormonalne np tabletki są zdrowe w sensie nie dają jakiś skutków ubocznych? 

Właśnie pierwsze słyszę

Adamos niestety mają sporo działań niepożądanych, ale przeważnie są one łagodne, najczęściej obniżenie nastroju, spadek libido, suchość pochwyć, nawracające infekcje, trądzik. Jednym z ajpoważniejszych jest zakrzepica, ale bardzo sporadycznie się zdarza. 

i to się robi zastrzyk codziennie czy starcza na jakiś czas jeden ?

Zastrzyk działa na 3 miesiące, bynajmniej ten, o którym ja myślę. Każda ingerencja w organizm ma swoje skutki uboczne, to przyjmowania chemii, więc trudno by było gdyby nie miało wpływu. Jedynie metody mechaniczne np prezerwatywy nie mają skutków ubocznych 

A jak wygląda to cenowo ?

Ja używam zastrzyku nie wiem jak to wygląda z karmieniem bo ja niestety już nie karmie 

A ile płaciłaś za zastrzyk?

wydaje mi się że nawet czasem antykoncepcja może zawieść. Ja osobiście nie stosuje 

Ja aktualnie biorę tabletki Limetic podczas karmienia piersią. Ale szczerze mówiąc nie jest przekonana. W ulotce jest napisane że jeśli się zapomni zażyć to do 12 godzin można normalnie przyjąć i skuteczność będzie zachowana. Jednak niedawno oglądałam live z ginekologiem, który powiedział że to tylko 3 godzinne okienko że można zapomnieć przy tabletkach jednoskładnikowych. Jeśli minie więcej to trzeba się już dodatkowo zabezpieczać.

tez To słyszałam 

Ja z mojej strony polecam wazektomię, ale to facet musi być też na to zdecydowany, bo to jakby nie było dotyczy jego ;) Ale jest to chyba najlepsza metoda, napewno najlepsza dla kobiety ;) 

Ja karmię piersią i stosuję tabletki antykoncepcyjne, ginekolog przepisał mi odpowiednie. Myślę że najlepsza metoda to taka, z którą Ty się będziesz dobrze czuła. Każdy woli co innego bo każdy jest inny 

Całkowicie zgadzam się.