Najmłodsza mama na świecie

Czytalas kiedys o tym ze plod czasem moze pochlonacplod blizniaczy i to prowadzi do tego ze dziecko rodzi sie jedynakiem majac np brata w brzuchu i rodzi go po np. Kilku latach, ale mysle ze to moze byc bzdura internetowa i do tego niesmaczna

Xaniab słyszałam a nawet oglądałam w telewizji o podobnym przypadku tylko tu dwa płody jakby się zrosly i dziewczynka miała cztery rączki i nóżki. Tam pokazywali ze nie mogła chodzić i miała różne operację żeby usunąć niepotrzebne kończyny które dla jej organizmu były pasorzytem

No tomozliwe z cos w tym jest i dziewczynka zostala pokrzywdzona ta przez los a nie przez jakiegos mezczyzne

Tak jest coś takiego jak pasożytniczy płód ale tu dziewczynka urodziła dziecko już a taki płód pasożytniczy to już jest mega zdeformowany. Jeszcze w szkole nauczycielka nam opowiadała,że w jej rodzinie był taki przypadek u małej dziewczynki i to właśnie był taki płód ale konkretnie zniszczony,zero oznak życia.

Taki płód to na pewno bylby zdeformowany. Wiecie… W pewnych krajach to w wieku 5-ciu lat dziewczynki juz męża mają :/- durny zwyczaj.

No niestety maja mężów w takim wieku i co potem porażka normalnie nawet nie chce o tym myśleć

To już jest niszczenie dzieciństwa… Po co mi mąż w takim wieku? Jak takie dziecko jest nieświadome wielu rzeczy, niezaradne… I w ogóle ehhh szkoda gadać nie wyobrażam sobie takiego czegoś

Taka kultura… Dla nich jest dziwne, jak można nie mieć tak młodej żony. Mnie to jednak na samą myśl obrzydza.

Czytalyscie może kiedyś książkę “kwiat pustyni”
Super książka w filmie niema połowy z tego co jest w książce.
Tam też dziewczynki zostają sprzedawane za dwa wielbłądy czy inne zwierzę. Chore ale prawdziwe dla nich to kultura i tradycja dla nas to coś niepojętego. One są przygotowywane do roli żony od najmłodszych lat, tylko co takie dziecko może rozumieć z tego że obcy mężczyzna ją zabiera od rodzinnego domu

Pierwszy raz o tej książce słyszę, ale może kiedyś się skuszę, żeby ją przeczytać. Nieco mnie takie rzeczy jednak odrzucają.

Kwiat pustyni poruszyła mnie do łez ;( film też ale mniej,najbardziej jak to dziecko płakało tak okropnie :frowning: szczerze to nie wiem jak polki mogą się brać za mężczyzn z takiej kultury… Oni mają swoje tradycje,obyczaje i tam na pierwszy rzut oka jest pięknie a potem jest horror…wiem,że to ich kultura ale dla mnie oni są dewiantami i obleśni,ze mogą taką mała dziewczynkę która ma jakoś 14-15 lat i juz wtedy powinna rodzić tym starym dziadom dzieci !

Ciekawe… chyba zobacze sobie film…

A ją z chęcią przeczytam książkę kto jest autorem?

Waria Dirie to autor. Uwielbiam te ksiazke

Nie wiem, czy taką “ciężką” książkę dałabym radę przeczytać, ale skoro polecacie, to może jednak się skuszę i gdzieś wypożyczę.

Pierwsze slysze, masakra 5letnia dziewczynka jak to mozliwe…masakra

Książka jest niesamowita każdemu przy niej poleci łza. Nie wiem czy w każdej książce będą ale u mnie były zdjęcia tej kobiety i jej dzieci.

Uwielbiam czytac książki więc pewnie skożystam a u mnie łzy na pewno polecą bo ja to jestem taka delikutaśna jak mój facet mówi:-)

Na książke teraz nie mam czasu… film zobacze

Jak dla mnie film byl takze dobry !