Najlepszy mebel do karmienia

Gosia ja nie kupowalam nic specjalnego do karmienia.Przeważnie malutka karmie na kanapie z oparciem i jest mi wygodnie.Położna jak przyszla do mnie to mówiła zebym podkładała poduszke pod plecy i wygodnie sie oparła.I tak karmie do dzisiaj :wink:

Drogie Mamy!
Przede mną urządzanie pokoju dziecięcego i potrzebuję Waszej pomocy.
Jaki mebel wybrać do karmienia dziecka?
Zawsze marzyłam o fotelu typu uszak np. Ikea. Teraz zastanawiam się czy lepszą opcją jest fotel bujany albo worek SAKO?
Czy macie swoich faworytów? Co się sprawdza w Waszych domach?

Dla mnie również kanapa okazała się najbardziej wygodnym meblem do karmienia dzieci. Podczas kiedy karmiłam pierwsze dziecko sprawiłam sobie fotel bujany i niestety jskos specjalnie nie zdał egzaminu. Nie podobało się ani mi ani maluszkowi. Także stoi sobie w piwnicy i czeka na lato i słoneczko i wtedy wyciągne go do ogrodu.

Najlepszym meblem to zazwyczaj zwykła kanapa albo fotel. Dobrze Dokupić poduszkę do karmienia, która podtrzyma twoje ręce w czasie karmienia. Z reguły proste rozwiązania są najlepsze. :wink:

Ja osobiście lubie karmić w pozycji leżącej. W siedzącej używałam poprostu poduszki do karmienia. Jeśli już chcesz kupić fotel polecam przejść się do sklepu i poprostu sprawdzić, który dla ciebie jest najlepszy. Ja miałam okazje karmić w fotelu dedykowanym do karmienia. Taki jak ten http://allegro.pl/childhome-fotel-plywajacy-do-karmienia-podnozek-i7044517899.html Bardzo wygodny. Jednak dla mnie to zbędny wydatek. Można również znaleść zwykły wygodny fotel. Kilka poduszek i pufe pod nogi. W internecie jest wiele artykułów o fotelach do karmienia. Np http://m.mjakmama24.pl/niemowle/dieta-niemowlaka/fotel-do-karmienia-piersia-niezbedny-mebel-czy-zbedny-gadzet-przeglad,556_8702.html Polecam się zapoznać może choć troche rozwieje twoje wątpliwości. Worek sako mam u mnie się nie sprawdził. Daj znać jaka decyzja.

Ja ogolnie nie polecam sako - niedosyc ze to wielkie i zajmuje niepotrzebnie miejsce to jeszcze ciezko sie z niego podnieść szczególnie po porodzie. Taki worek to bardziej rozwiązanie do zabawy dla dzieci niz wygoda dla karmiacej mamy. No i wiadomo w końcu tez sie odkrztalca.
Co do foteli to mialam przyjemność siedziec na bujanym ogolnie fajnie ale wygoda dopiero przy karmieniu z rogalem.
Najlepszy jest zwykły fotel - taki starszych typów. Mięciutki i wygodny. Albo tak jak pisza dziewczyny kanapa.

Rewers miałam pisać to samo, że z worka się ciężko wydostać. Ja też karmiłam na kanapie a synka to głównie na leżąco bo inaczej nie chce. Fotele Starego typu też są dobre. Mi też położono mówiła że najważniejsze żeby mieć dobre podparcie pod plecy… Na pewno nie kupowała bym bujanego do karmienia.

Kinga ten specjalny do karmienia to super wygląda, i nawet jak już by się skończyło karmić to super sprawa pewnie w takim usiąść i odpocząć … Ale ta cena…

Gosia88, ja mam zamiar kupić właśnie wielki wygodny fotel typu uszak :slight_smile: nie dosć, że strasznie mi sie podobają to “wysiedziałam” kilka wzorów i uważam, że są baaaardzo wygodne.

Szczerze mówiąc wydaje mi się ze trochę szkoda pieniędzy na specjalny mebel do karmienia. I tak w praktyce karmi się wszędzie i zwykle na żądanie :wink: Ale jeśli marzy się Pani mieć jakiś taki specjalny mebel to polecałbym albo wygodny fotel, albo specjalny fotel do kangurowania. Z worka sako ciężko będzie wstać z dzieckiem na rekach, a fotel bujany to dość niestabilna opcja.

Zgadzam sie z dziewczynami i tak jak pisałam wcześniej dla mnie najlepszym meblem do karmienia byla kanapa.Jak jade do rodziny to tez musze tam karmic i tez wszedzie karmie przeważnie na kanapie

Chyba do pokoju dziecka najlepszy będzie fotel bo zajmuje jednak mniej miejsca, ale ogólnie mi najlepiej się karmiło na kanapie w salonie, bo kanapa jest twarda i dziecko mi się nigdzie nie zapadało, a na naszym łóżku to masakra jakaś, jak chciałam karmić na leżąco w nocy to jak na łóżku wodnym :stuck_out_tongue:
Z worka sako ktoś będzie musiał pomóc wstać, szczególnie po porodzie, aż mnie zabolało :slight_smile:
Więc chyba u większości kobiet kanapa wygrywa :slight_smile:
A do karmienia na siedząco poduszka C, która jest super do spania w ciąży :slight_smile:
Pozdrawiam

Karmienie jeszcze przede mną, ale ja kupiłam uszaka - jest super wygodny :slight_smile: Mam nadzieje, ze dobrze mi się będzie w nim karmić. Rozważam jeszcze zakup poduszki do karmienia - ale to już pewnie po porodzie, zobaczę jak wszystko wyjdzie w praniu.

Foton poduszka do karmienia super sprawa - warto zainwestować :wink:

Foton, ja za podusią tez sie juz rozglądam :slight_smile:

Fotel bujany sa mnie to byl strzal w 10. Uwielbialysmy sie w nim karmic. Teraz od 4 miesiaca, czyli juz 3 miesiace karmimy sie na lezaco - corce najbardziej odpowiada ta pozycja.

My nie kupowaliśmy nic, chociaż nie ukrywam, fotel bujany na pewno bym kykorzystała i do usypiania i do poczytania książki. :slight_smile:

Ja karmiłam na kanapie z poduszką do karmienia. Zawsze marzył mi się fotel do karmienia, taki w “starym stylu”. Może uda się, w trzeciej ciąży, w nowym domku :wink:

Ja do pokoiku corci wstawilam kanape. W razie czego mozna ja rozlozyc i tam sie przespac czx karmin na lezaco. Oprocz tego mam poduszke do karmienia.
Uwazam.jak dziewczyny sako za bardzo sie nadaje do karmienia.

Fotel bujany jest mega pomocny przy karmieniu szczególnie kiedy dziecko ma skoki rozwojowe :slight_smile: sama karmie na fotelu bujanym i jest mega super wygodnie wiadomo że trzeba sobie wybrać miękkie siedzisko :slight_smile:

Dla Ciebie do karmienia piersią polecam rogal , a dla dzidziusia w przyszłym czasie krzesełko do karmienia , ale obowiązkowo żeby miało pasy bezpieczeństwa w postaci szelek . Ostatnio widziałam krzesełko, które miało tylko jeden pas zapinany na brzuchu . Nie wydaje mi się , że jest to bezpieczne rozwiązanie