Najlepsze mleko?

Mam nadzieje niunia ze masz mleko na recepte? Bo ja na comfort bebilon nie moglam sie doczekac na recepte…

Bebilon Pepti wcale nie wychodzi drogo jeśli kupujemy go na receptę. Bez niej chyba cała wypłata musiałaby być przeznaczona na mleko…

O Bebilon Comfort na receptę? nie wiedziałam,że tak można bo zawsze go widzę w różnych sklepach

Ja dla syna Bebilon Pepti kupuję na receptę za około 11zł. Ale nie każde chce pić to mleko, bo podobno jest paskudne w smaku. Mnie sam zapach i kolor odstrasza. Pachnie mi rybą a ten zielonkawy kolor:)

o ja nie zauważyłam,żeby Pepti miało zielony kolor ale smak i zapach jest okropny :frowning: cieszę sie,że już swojego malucha nie musze tym katować…choć i tak Pepti jest bardziej znośne niż Nutramigen :slight_smile:

Dlatego napisalam ze mam nadzieje ze niunia ma na niego recepte

Nutramigen jest straszny w smaku,ale córka go piła bezproblemu przez rok czasu.
Pediatra kiedy nam go przepisywał mówił,że w razie jakby nie chciała go pic to mamy przyjść,
bo jak sam stwierdził dużo niemowlaków go nie chce.

Kiedys tak stanęłam przy półkach z mieszankami i sprawdzałam ich składy.I tak szczerze to wydaje mi się hipp ma
najkrótszy i najprostszy skład.

wydaję mi się że żadne mleko modyfikowane nie ma złego składu a jeśli już to ma po prostu jakieś dodatkowe wartości odżywcze. i dlatego lista składników jest większa no i mleko droższe

i zależy też z jakiej jakości mleka zrobione :slight_smile: bo nie bez powodu dzieci różnie reagują na te mleka i jak mojemu 3 inne nie pasują a Hipp idealnie to coś musi być w ich mleku,że jemu akurat to tylko służy :slight_smile: lub dobranie składników jest czegoś więcej a czegoś mniej

Jednemu bebiko ofpowiada a drugiemu mose szkodzic . To bardziej dzieci sa roznorakie.w producenci nie chca szkodzic. Ciezko dogodzic kazdemu smykowi jednym mlekiem

Różne dzieci mają różne smaki. Choć nie wiem jak sobie radzą w żłobku, bo przecież tam wszystkie dostają jedno mleczko.

Mamula nie powinno tak być, że dzieci dostają jednakowe mleko. Przecież nie wszystkie tolerują daną mieszankę. Na przykład moja córka NAN zwracała, więc jak mogłaby go pić ??? Inne dzieci mają alergię na białko i musza pić, np. Bebilon Pepti.

Czyli najlepsze mleko dla naszych dzieci to takie, które maluch toleruje i zjada ze smakiem :-), a ze gusta mamy różne…

nie no na pewno w żłobkach każde dziecko ma inne mleko. Ja osobiście bym zabroniła podac mleko inne niż nasze bo nie jestem za tym żeby z dnia na dzień gwałtownie zmieniac dziecku mleka

Artan dokladnje, o gustach dzieci nie ma co dyskutować;)

roxi na pewno wszystkie dostają to samo, bo mój syn chodził do żłobka państwowego i wszystkie dostają to samo mleko. Chyba, ze dziecko ma alergię to przynosisz receptę i wykupują ją. A od września idzie moja córa do tego samego żłobka i dalej jest tak, że wszystkie dostają to samo mleko albo bebiko albo nan. Zależy jakie jest kupione. W prywatnych placówkach zapewne jest inaczej.

W prywatnych placówkach pewnie każdy Smyk pije te mleczko, które pija w domku

U mnie w mieście jest jednej żłobek państwowy ( akurat do tego papierów nie składałam) specjalnie ukierunkowany na dzieci z alergią pokarmową, bądź będące na specjalnych dietach eliminacyjnych. A w pozostałych faktycznie leci jak popadnie, co został zakupione to jest dzieciom podawane. No a prywatnie to wiadomo, klient nasz pan…

W tym do którego idzie moja córka, nie ma specjalnej grupy dla dzieci z alergią pokarmową. Są tylko grupy wiekowe, ale w tych grupach są dzieci z alergiami, siedzą przy oddzielnych stoliczku i dostają inne pokarmy. Tak samo wtedy dostają inne mleczko.
A w prywatnych, tak jak Artan napisałaś klient nasz Pan:)

Podawanie mm jakie tylko sie kupi i kupowanie co chwila innego to totalna glupota i rewolucja dla zoladka