Mój maluszek pił z piersi potem bebiko ale miał problemy z zaparciami więc przeszliśmy na bebiko comfort. Niestety nie pomogło więc aktualnie jesteśmy od tygodnia na bebilonie comfort i różnica jest kolosalna. Zero kolek, zaparć itp.
Ja używam bebiko w sumie chyba najtańsze jest a dobre znajoma mi poleciła ma 3 dzieci i wypróbowala już chyb a wszystkie rodzaje i z tego była najbardziej zadowolona dlatego je wybrałam sprobowalam i małemu smakuje uczulenia nie ma więc przy tym zostałam:)
u każdego dziecka sprawdza się co innego
nie ma co patrzyć na to komu się ono sprawdziło tylko niestety trzeba obserwować swoje dziecko i na nim sprawdzać które jest ok ![]()
Dokładnie Roxi. Moja mała lubi i Bebiko i Enfamil, a po Bebilonie pluje dalej niż widzi.
Po to jest tyle tego na rynku, żeby można było znaleźć coś odpowiedniego dla naszego dziecka.
Moja córka piję mleko Bebilon, nigdy po nim nie ulewała ani nie miała żadnych wzdęć.
Nie ma mleka idealnego dla każdego dziecka.
Najlepiej wybrać się do apteki po próbki mleka, napisać do producentów lub kupić małe gotowe mleczka w aptece i po prostu próbować na dziecku.
Ja znowu słyszałam że enfamil jest super ale jego cena mnie przeraża… Dosyć drogie mleczko…
zależy od dziecka… MOjej koleżanki dziecko po Enfamilu miało gigantyczne problemy z brzuszkiem,ulewał jak wściekły i dopiero mu Hipp pomógł (w sumie tak samo jak i nam). Są dzieci które będa się po tym Babydream super czuły a po tych droższych gorzej i na odwrót
trzeba próbować nie ma dwóch jednakowych dzieci
Ja podaje Nan od samego początku prubowalismy chyba każdego i to najbardziej jej przypadło do gustu ![]()
Nam pasuje Bebiko i Bebilon, ale wybraliśmy te tańsze, bo też jest dobre.
Mleka dostępne na rynku i tak mają skłąd podbny do siebie.
Mój synek- 7 tyg. niestety nie ciągnie z piersi
w związku z czym ściągam dla niego mleczko. Niestety ostatnio już nie starcza więc jest dokarmiany enfamil. Doradzila nam je położna jak i pediatra, chociaż z tego co wiem lekarze maja ostre parcie na te mleko…zastanawiałam się jeszcze nad hipp bio combiotik… Mój chrzesniak pił od samego początku enfamil i nie występowały żadne problemy brzuszkowo kupkowe ![]()
Najlepiej poradź się pediatry!! Nasz polecił bebilon to jedno z niewielu które nie są słodzone.
Od urodzenia podaję naszej córeczce mieszankę mleczną NAN PRO 1 od Nestle. I do tej pory sprawdza się u nas świetnie. Malutka nie ma alergii ani żadnych innych problemów. Jednak każde dziecko jest indywidualnością i nie każdemu dana mieszanka będzie odpowiadała. Trzeba dane mleko przetestować na dziecku i obserwować jak pociecha na nie reaguje. Ale proponowałabym osobiście, by zaczęła Pani od mleka hipoalregicznego. Przy tej mieszance jest większe prawdopodobieństwo, że dziecko będzie je dobrze tolerowało.
Najlepsze est mleko mamusi. Chyba, że dziecko ma na nie uczulenie tak jak moja Kasia. Mimo ścisłej diety nie odpowiadało jej moje mleko i miała bóle brzuszka. Karmiłam ją mieszanie z mlekiem modyfikowanym do ukończenia 3 miesiąca. Teraz tylko Nutramigen ze względu na uczulenia. Ale już niedługo wprowadzamy jarzynki i owoce ![]()
Po kilku koniecznych próbach udało się w końcu znaleźć odpowiednie mleko dla mojego Prusaka. Okazał się nim NAN. Przebrnęliśmy przez kilka innych firm (m.in. Hipp, Bebilon i Bebiko), ale zawsze był jakiś problem - albo miał zaparcia, albo jakaś wysypka (w sumie to nie jestem pewna czy to od mleka, ale tak by wychodziło i takie też było zdanie pediatry) albo po prostu nie chciał tego pić. Wszystko chyba zależy od bobasa, chyba po rpstu trzeba przetestować, tak jak pieluchy w naszym przypadku (okazało się, że Pampersy go uczulają, a szczęśliwie w miarę niedrogie Dady toleruje). Powodzenia.
Gorilo dziecko wie najlepiej co jest dla niego najlepsze:-)
Marcela od razu polubiła bebilon 1
wyjezdzamy teraz z nia do Danii wiec picie dalej bebilonu nie wchodzi w gre poniewaz tam tego mleczka nie ma
na dniach zmieniac bede na nan pro 1
duzego wyboru mleczka tam nie ma wiec zdecydowałam sie na nan]
jednak nie ma najlepszego mleka dla kazdego dziecka
kazdy bobas ma inne upodobania
i to co np. Marcela nie lubi, Antosiowi czy innemu dzieciaczkowi może smakować
sylwia.Jedrusiak, wie, ale szkoda, że jeszcze nie może powiedzieć, bo mój biedulek męczył się bardzo z kupami jak szukałam tego odpowiedniego mleka, ale przynajmniej już to jest za nami, a on teraz wcina wszystko jak leci. Na dniach spodziewam się drugiego urwisa i ciekawa jestem jakie mleko on sobie wybierze. Mam nadzieję, że moje własne.
Gorilo obys karmila jak najdluzej bedzie to mozliwe ![]()
xaniab, mam nadzieję, że tym razem się uda. Jestem teraz mądrzejsza o doświadczenia z poprzednim dzieckiem i mniej więcej wiem, jakie błędy popełniłam. Najgorsze, że u mnie nie było czegoś takiego jak zły pokarm czy jego brak tak po prostu. Ja chyba przyjmowałam zbyt mało płynów i zbyt szybko się poddałam. Teraz będę walczyć, bo raz, że to dla mojego synka, a dwa, ze to naprawdę wygodne - pamiętam jak wychodziłam na spacer, to do torby pakowałam tylko akcesoria do przewijania, a dopiero później trzeba było nosić termos z wodą, mleko i butelkę. Te termoopakowania niestety nie zdały egzaminu, a poza tym zawsze coś się wylało i styropian śmierdział jak murzyńska chata. Fuj.