Witajcie, moja córka 15 miesięcy. Do tej pory jadła wszystko co dostawala (bez znaczenia czy to słoik, czy zupka czy cokolwiek innego). Od jakiś dwóch tygodni nie ma ochoty praktycznie na nic. Czy też to przerabialiście/łyście ? Troche zaczyna mnie to martwić.
to jest normalny etap tzreba przeczekać i minie:)
Dzieci mogą przechodzić taki etap niejadkowania :)
Tak normalny etap:))
Może dlatego też nie je ponieważ jest ciepło
U nas też były takie etapy trzeba poczekac, teraz też jest goraco więc może apetyt mniejszy, może to wina wychodzących zębów. Jeszcze nie raz się zmieni. Mój jak był w tym wieku to też jadł wszytsko teraz ma swoje smaki i już nie zje np tego co kiedyś jadł ze smakiem
Tak jsk dziewczyny nizej piszą. To raczej tski etap ktory trzeba przeczekac bo powodow moze byc kilka
U nas też tak było. Syn ładnie wszystko jadl a nagle tylko swoje wybrane produkty a najchętniej to chleb z dżemem. Z czasem wszystko się unormowało a teraz (22 mce) od kilku tygodni ładnie je praktycznie wszystko co dostanie łącznie z warzywami surowymi, a był z tym wcześniej problem.
Pewnie ze tak ciepło na dworze tez jest spowodowane tym że dziecko mniej je..
U nas ten etap trwa od 18 miesiąca.Czasami je wszystko innym razem tylko wybiórcze rzeczy.Trzeba po prostu przeczekać.
Jasne ze to minie wiele dzieci ma takie etapy raz jedzą wszystko za chwile tylko i wyłącznie wybrane produkty dzieci maja takie fazy albo tak jak dziewczyny zauwazyly moze tez to byc od pogody wiele z nas nie ma apetytu gdy sa upały
Tata.blanki na szczęście bu nas tak nie było. Ale tak słyszałam że czamsi się zdarza że na początku dziecko wszystko ładnie je bez problemu a po jakimś czasie przestaje i trzeba kombinować jak nakarmić
Tata blanki wiec nie ma co się martwić tylko kombinować i robić inne posiłki moze jakieś placuszki racuchy
Przy wysokich temperaturach dziecko też nie będzie chciało jeść,wiec lepiej w tedy dawać owoce na przekąski a obiady w jakiejś zimniejszej formie typu chłodnik. No takie zachowania są normalne, ale wiem,że mogą niepokoić rodziców
Tak dokładnie jak pisze mazia, może podać chłodniki i owoce warzywa..
No trzeba kombinować teraz bo nawet dorosłemu jak gorąco to ciężko jeść ciepłe potrawy i u dzieci jest podobnie
Przy dzieciach czasami trzeba się nakombinowac żeby zjadło. Ale czego również szuc nie zrobi dla dziecka
Oj taki chłodnik bym zjadal musze poprosić mamę żeby zrobiła na jogurcie naturalnym ☺
ja nie przepadam za chłodnikami, ale latem czasem się tak ratuje
Ja lubię chłodniki;))