miejmy nadzieje ze bedzie sie pomniejszał my wczoraj również z naczyniakiem na wizycie;D też wizyta ale za 3 miechy;)
O haha , my jeszcze jutro mamy otrzymać wyniki krwi wiec czekamy :)
O to super! Oby się pomniejszał :)
Dziewczyny a do kogo iść z takim naczyniakiem? Syn ma na pleckach, niby stanęło to w miejscu i wydaje mi się, że jest jaśniejsze ale nikt nam tego nie kontrolował prócz pediatry. Czy iść do niej po skierowanie dalej? Jak myślicie? To potem do jakiegoś chirurga czy kogo właściwie?
Ewcia my dostałyśmy skierowanie do onkologa od pediatry i tutaj zaskoczyło nas bo malutka widziało kilku pediatrów i kązdy mówił zę zniknie że czekać, starsza córka miała i po 3 latach sam zanikł ale mieliśmy taką kontrole u olkologa w szpitalu w sumie tylko pokazanie sie z dzieckiem ;)
u młodszej jak byliśy na szczepieniu jak trafiliśy do starszej pediatry która sie mocno zainteresowała i poczułam to tak jak byśmy czegos nie dopilnowali;/ onkolog na cito mimo iż wczesneij pediatrzy mówili ze nie trzeba właśnie.
Dodam ze malutka miała go dosyć dużego 3cmx2cm obecnie na leczeniu kropelkami i jest lepiej jasnieje i schodzi.
Mamadwóchchłopców to super informacja, i oby na następnej kontoli był już całkiem niewidocznY!
u nas miał być torbiel na nerce, ale to nie torbiel tylko powiększona miedniczka
małaZołza ja bym poprosiła o skierowanie do dermatologa, on stwierdzi co robic z tym dalej jesli to zmiany skórne sa
O to muszę się na kolejnej wizycie upomnieć by mnie gdzieś pokierowała. Syn to ma takie może pół cm na pół cm ale jest. A teraz przy tej ospie mi się wydaje, że jest ciemniejszy. Nie wiem czy mu tam się krostki nie chcą wydostać bo tak tylko przy kąpieli zajrzałam ale nie widziałam dokładnie.
Naczyniaka i my mamy na dole jak się kończy główka a zaczyna szyja , upomnialam nie jednego pediatrę ale twierdzą ze to jest mały problem i nie ma co diagnozować dalej .
Ale znając mnie to wymusza skierowanie na nich .
MałaZołza zawsze lepiej pójść i sprawdzić , zawsze to spokojniej w głowie ;)
Valentina czyli ma pewnie na potylicy;) starsza corka tam miala tez nie maly ale w sumie malo widoczny bo ze wlosach;/ musielismy uwazac na slonce i podczas czesania aby nie uszkodzic na raczce u mlodszej w sumie tez uwazamy glownie latem chroniac przed sloncem.
Nie wiem czemu nie zalecaja kontroli wam akurat moze sa male i nie wymagaja pilnej diagnostyki ciezko powiedziec jedno co pewne to sa dlugie kolejki ;( mi jak zaproponowali pierwszy termin to za 2 lata;D to czasami do tego czasu juz naczyniak znika;)
a jak dowiedzieliście się o tym naczyniaku ?
Mama Wojtusia no taki na skórze to widać. Ja chyba dopiero przy pierwszej kąpieli w domu zauważyłam, że syn ma bordową plamkę i potem pytałam pediatry na pierwszej wizycie. Ale właśnie ciągle jak coś to się nas pyta czy to rośnie i czy proporcjonalnie do wzrostu dziecka. I tyle.
Muszę zapytać przy okazji.
Dziś nasza druga kontrola , mega się stresuje . Proszę trzymajcie kciuki by zanikł 🥹
Mamusia dwóch chłopców mocno trzymam kciuki i daj znać kochana jak będziecie już po wizycie co się okazało ja osobiście z takim przypadkiem jeszcze się nie spotkałam Pierwszy raz słyszę naczyniak zawsze kojarzy mi się raczej ze zmianą która występuje gdzieś na zewnątrz w widocznym miejscu na skórze dziecka o takim nowym wątrobie Jeszcze nie słyszałam No ale jak widać przypadki są naprawdę różne
trzymamy kciuki mocno aby wizyta przebiegła zarówno szybko i sprawnie jak i wyniki były pozytywne dla was
trzymam mocno kciuki, aby wszystko było dobrze :)
Niestety zostało tak jak było wiec czeka nas jeszcze kontrola za 3 miesiące znowu :( . Badania krwi w normie wiec to dobrze
Oj :( Dobrze ,że chociaż te badania krwi wyszły dobre!
Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku :* dobrze, że wyniki z krwi sa dobre ;)
mama 2 chłopców powiem ci szczerze zę ja byłam dziś na kontroli naczyniaka i we wrześniu ponowna kontrola;( niby schodzi ale pomału, mała ciągle jest pod kontrolą, lepiej jak lekarz obserwuje co sie dzieje