Mycie butelek

W jaki sposób dbacie o czystość butelek do karmienia? W naszym przypadku najzwyklejsze szczotki do mycia bardzo nam porysowały butelki. Już nigdy bym nie dokonała takiego wyboru. Obecnie przerzuciliśmy się na szczotkę gumową bądź samą gładką gąbkę. 

Mam płyn do mycia butelek i zwykla gąbka u mnie się najlepiej sprawdza :)

Mam szczotkę ale z gąbeczką na końcu :) Delikatny płyn do mycia butelek i sterylizacja :) 

Ja mam szczotkę specjalną z canpol do mycia butelek z gabka na końcu.  Używam jej przy każdym dziecku i jestem zadowolona. Codziennie sterylizuje i suszę butelki ;)

Tak szczotka z canpola z gąbką na końcu jest najlepsza później przelać wrzątkiem i butelką umyta. Ja nie mam sterylizatora 

Ja używam szczotki z Canpol + płynu też z Canpol a potem przelewam wrzątkiem są super czyste. Ja karmię piersią ale odciągam mleko laktatorem gdy wychodzę lub do mrożenia więc sporadycznie używamy butelek. Teraz coraz częściej bo częściej mam wyjścia bo młoda coraz starsza;) 

Ja tez polecam szczotkę i plyn z canpol. Po myciu zawsze wyparzam w sterylizatorze do mikrofali. Polecam taki sterylizator, mnie osobiście denerwowało wyparzanie wrzątkiem i nie żałuję tego zakupu.

Mam i szczotkę do butelek i gąbeczkę osobna specjalnie. Używam to i to. Ale częściej jednak sięgam po gąbeczkę. I oczywiście specjalny płyn do butelek.

Canpol albo Dzidziuś. Fajnie się sprawdzają :) 

ja używałam szczotki z canpol babies , ale potem przerzuciłam się na samą gąbkę . Wiadomo nie dosięgałam to sobie widelcem pomagałam by ją dobrze umyć 

Płyn Canpol używam od początku i to rzeczywiście jest super rzecz. Szczotka była właśnie typu Canpol z gąbeczką. W naszym przypadku uważam, że nie jest to produkt wysokiej jakości. Gną się, ostatecznie łamią i rysują powierzchnię. Zdecydowanie gumowe szczotki z wymiennymi końcówkami są super. Sterylizacja oczywiście również stosowana. Oczywiście pewnie wszystko również zależy od butelek. 

Ja używałam zwykłej gąbki i płyn Canpol do mycia - super się sprawdzało, potem do sterylizatora lovi i było super :)

wiadomo plastik będzie się rysował, ale to normalne dlatego butelki się wymienia dosyć często tak co 3 miesiące 

Ja miałam kilka szczotek i faktycznie zdarzało się że rysowały butelki ale najgorsze były te z których ten drut wystawał i na dnie rysował butelki;( potem poczytałam i jedna z mam właśnie mylą gąbkami butelki i mam wrażenie że lepiej się nimi myje butelki ;) co do płynów najczęściej używałam dzidziuś butelka na długo wystarczała płyn bardzo gęsty niczym koncentrat więc w zasadzie kropla wystarczyła na mycie butelki;) 

Miałam też Canpol bardziej rzadki ale dobrze się pienił i czyścił butelki;)

Z dzidziuś nie miałam ,ale ten z canpola sprawdza się świetnie :) 

Sterylizator wygodniejszy niż wygotowywanie czy wyparzanie wrzątkiem :) 

oj tak sterylizator to ja miałam przy każdym dziecku od samego początku . Teraz muszę kupić nowy bo przy przeprowadzce wszystkiego się pozbywałam co mi niepotrzebne

Mazią może zaraz będą w testach ;) 

Może akurat się uda :)

Ja sterylizatora nie mam. Wyparzam wszystko.

oj polecam jest śwuetn y

Bardziej zawsze rozumiałam wymianę smoczków w określonym czasie użytkowania. Ale butelek? Jeżeli ich stan na to pozwala i dbamy o higienę/ domywanie/ sterylizację, to czy rzeczywiście ta wymiana ich jest konieczna? Może to głupie pytanie, ale jednak je zadaję.