My wishlist - lista prezentów

No właśnie dużo ludzi tak mówi. Ja się boję odparzeń więc smarujemy dużo i póki co nic się nie dzieje. Nie wiem czy to zasługa tego bepanthenu ale jak działa to tak robimy. A najlepiej mi wychodzi cenowo kupowanie tej tubki 200 g w gemini .

Ale mi też idą bephanteny a smaruje raz dziennie góra dwa. I nie daje nie wiadomo jakich ilości kremu. Ale i tak schodzą

Zawsze to właśnie dodatkowo chroni tę delikatną skórkę :wink::wink:

Ja wam powiem, że się nie spodziewałam że tak wszystko schodzi przy dziecku. I pampersy , waciki , chusteczki , bepantheny itd . Jeszcze jak mi się zdarzało na początku za lekko założyć pampersa albo jakoś krzywo i ciągle mieliśmy awarię to już w ogóle przy jednym przebieraniu kilka pampersów szło . Już coraz mniej bo z dnia na dzień coraz większa wprawa. A pierwszego pampersa, którego zmienialiśmy razem w szpitalu i to była noc to założyliśmy na odwrót. I rano było ważenie i położna mówi, że mamy pampersa na odwrót założonego. Niby byliśmy na szkole rodzenia , a jak przyszło co do czego to źle założyliśmy. Było mi wstyd strasznie ale co zrobić człowiek się musi wszystkiego nauczyć.

2 polubienia

Oj ile czlowiek błędów popelnil przy pierwszym dziecku a przy deugim i kolejnym to juz mamy wprawe :wink:

Wiesz co, schodzi wszystko na początku jak człowiek się uczy u mały ma duże potrzeby związane z higieną. A potem stopniowo zobaczysz że coraz mniej schodzi…. Albo schodzą zupełnie inne rzeczy :face_with_peeking_eye::smiling_face:

@ewelkar899_wp.pl oj tak , my nawet nie potrafiliśmy w domu zrobić mleka modyfikowanego. I ciągle jakieś błędy popełniamy.
@Michaska to pewnie i u nas tak to będzie z czasem .

1 polubienie

No wlasnie u nas tez schodza hurtem. Ale wlasciwie u mnie w domu Bephanten schodzi jak u mojej babci Amol :rofl:
@Pika smaruje synkowi pupke iloscia jak groszek i to jak zrobi kupke, ale idzie jak woda.

U nas najwięcej to schodzi pampersów i płatków bawełnianych :grinning: ale np te kremy na odparzenia to praktycznie wcale, ale my też nie smarujemy na zapas, tylko dopiero jak jest zaczerwienienie :grinning:

Jak moja corka nosila pampersy to kupilam ten najwiekszy sudocrem. Mloda byla odpieluchowana 4lata temu. Sudocrem zostal :rofl::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

:rofl::rofl::rofl:

@Kiniawes no płatki ostatnio jak mały jest większy to schładza mega szybko, nie nastarczam z kupowaniem ich

U nas nadszedł czas, że kupka pojawia się co drugi dzień, czasami strzeli 2 :grinning: więc statystycznie wychodzi jedna dziennie, także też wtedy smarujemy :grinning:

Może częściej będziemy sięgać jak zrobi się naprawdę goraco, bo wtedy od razu widać że w tym pampersiaku to pupa się gotuje.

To u nas jest raz dziennie albo raz na dwa dni. Ale ja zawsze rano smaruje pupkę po całej nocy … a potem tylko po kupce

Ja smarowałam w sumie zawsze na wieczór jak młody był malutki