Nie znalazłam takiego wątku, więc zakładam... Co stosujecie u swoich dzieci na ugryzienia i jakie preparaty odstraszające to paskudne robactwo? Obecnie od kilku dni walczymy z plagą muszek, synek po zabawach na świeżym powietrzu wraca pogryziony i strasznie uciążliwe jest ich ciągłe odganianie. Polećcie coś proszę dla tych najmłodszych jak i większych dzieci, co u Was się sprawdziło?
U nas fenistil zawsze się sprawdzał. Pozatym domowe sposoby czyli języczki :)
Witam u nas wapno i również fenistil jest u nas od 3miesiaca u starszego jak i u młodszego synka na AZS, alergię , ukąszenia jest świetny w żelu ale najbardziej kupuje w kropelkach i synek się nie drapie zwłaszcza nocą i śpi spokojnie.
Na ukąszenia stosowałam fenistil żel.Aby zapobiegać tym wszystkim paskudztwom , poprostu idź do apteki i myślę,że coś dadzą co w jakimś stopniu pomoże.
Ja odstraszam rajdem do kontaktów i wanilia, wanilia na komary zawsze mi się sprawdza ;)
Wrotycz, komarzyca to z naturalnych roślin, które odstraszają komary i meszki.
Jednak najlepsza w sprayu jest Mugga, patrzę właśnie, że dla dzieci po 2 roku życia zrobili też osobną serię.
Nie smaruje coreczki niczym takim. Narazie nie mieliśmy z tym problemu
Widzę że fenistil góruje. U Nas to samo się zawsze sprawdzało
Fenistil
Do odstraszania mi dużo osób polecało Mugga. A jak już coś ukąsi to Fenistil żel albo alertec ukaszenia.
Na ukąszenia też bym wybrała przede wszystkim fenistil, ale bardziej mnie interesowało co stosujecie do odstraszania, bo ze skutecznością tych preparatów bywa różnie, zapach też czasem nie zachęca do stosowania