Montaż paneli

Na początku powinno się zamontować panele, potem dopiero ościeżnice oraz drzwi. Jak wyobrażasz sobie montować ościeżnice bez podłogi? Podłoga jest mniej delikatna niż drzwi, same skrzydłą bardzo łatwo jest uszkodzić a tego przecież na pewno nie chcesz....

https://meister.pl/blog/najpopularniejsze-wyzwania-i-problemy-ktore-moga-pojawic-sie-w-czasie-montazu-paneli-podlogowych/

Polecam to miejsce. Możesz poczytać sobie o tym jakie potencjalne problemy mogą się pojawiąc przy montażu paneli podłogowych. 

Najpierw montaż paneli czy drzwi?

Myślę że warto zapytać eksperta w tej kategorii. Czyli faceta. Nie masz męża czy chłopaka? 

Myślę że żadna z Nas nie zna się tutaj na takich rzeczach dopóty dopóki nie sprawdzi w internecie. 

Ja mogę Ci tylko powiedzieć że niedawno wymienialiśmy stare drzwi i mielismy już położone panele. 

Ale jak się fachowo robi to ja tego nie wiem jestem Kobietą a nie mężczyzna. 

Może warto wybrać się np. Do Castoramy i Pan jakiś który tam pracuje Ci doradzi lub nawet jak zadzwonisz do firmy która zakłada drzwi czy panele to też Ci podpowie jak to zrobić :) 

Ja się akurat znam na wykończeniowe bo mój ojciec ma swoją firmę i dużo slyszalam i widziałam. Wykańczał ich mieszkanie, później mój dom, gdzie za wszystkie zakupy ja odpowiadalam i jeździłam po wszystko sama i byłam codziennie po pracy z dostawa nowych materiałów i oczywiście żeby pomagać. Teraz też mieszkanie nam wykańczała firma ale przyjeżdżało sie co kilka dni sprawdzać postępy lub coś przywozic.

Drzwi montuje się po położeniu paneli zawsze bez wyjatku

Zależy o jakie drzwi chodzi. Bo jak można najpierw panele a potem drzwi wejściowe.