Montaż oświetlenia w kuchni

My mamy wystające sześciany czarne pod sufitem, ale kuchnia czarna więc wygląda to super 

Oświetlenie kuchni - sufit podwieszany 3.5m na 2.5. Szukam inspiracji-czy tylko ledy czy jakieś oświetlenie sufitowe typu lampa również? Chętnie zobaczę zdjęcia 

Jeśli masz dodatkowe oświetlenie blatów w kuchni, to nie musisz moim zdaniem zakładać dodatkowej lampy, bo lady pod sufitem powinny wystarczyć. Będzie to spoko wyglądało. Jeśli jednak nie masz dodatkowego oświetlenia blatów, to lepiej dodać więcej oświetlenia. 

Ja bardzo lubię jak jest widno. Nad blatem gdzie jemy i najczęściej przygotowuję jedzenie mam dodatkowo 2 lampy, a pod wiszącymi szafkami kuchennymi wszędzie ledy. Światło sufitowe nie wystarczało jak robiłam coś na blatach. 

My w swoim domu zaplanowaliśmy 4 punkty wystające z sufitu, ale podobają mi się również te listwy:D

Trudno jest doradzić skoro nie wiemy jak wygląda pomieszczenie :) Inne oświetlenie będzie wyglądało dobrze w pomieszczeniu nowoczesnym, zupełnie inne będzie wyglądało dobrze w pomieszczeniu tradycyjnym, dobrze jest dobrać do wystroju. U mnie w kuchni jest kilka źródeł światła:

Punkty ledowe na suficie

Główna lampa na szynie 

Jak rownież oświetlenie  w postaci listwy led pod górnymi szafkami, które oświetla mi blat roboczy :)

Spory wybór rozwiązań ma ten sklep:

https://www.belmeb.pl/akcesoria-meblowe/oswietlenie.html

Polecam przejrzeć. 

Ja bardzo lubię jak pomieszczenie jest oświetlone. U siebie mam lampę i oprócz tego nad meblami ledy. Jestem zadowolona bo w sam raz wystarczają na moją małą kuchnie. A tutaj ciężko powiedzieć co by pasowało, ponieważ nie ma zdjęcia.

Przede wszystkim ledy bardzo ładne wyraźne oświetlenie ja mam jeszcze  kuchni lampę wisząca taką 

Ja mam Ledy plus lampę wisząca druciaka i do tego 2 lady przy okapie szafkowym

Kiedy dają ładne światło możesz zamontować do nich pilota których zmieniasz rodzaj światła na mniej bądź bardziej ostry a nawet i kolory i są oszczędne a to teraz jest ważne bo energia też mocno poszła do góry :) warto brać te czynniki także pod uwagę :) 

A moze cos takiego? https://oswietlenie-sklep.pl/strhm-m-33.html sa fajne daja duzo swiatla i nie drogie

Myślę że Ledy super, bo dają fajne oświetlenie. Lampa trochę mniej, e to zależy ile światła w kuchni potrzebujesz? 

Zawsze można zamontować kiedy i lampę i włączać w zależności w potrzeby ;)

Możesz w miejscu lampy dołożyć profil dla pewności u mnie już 4 lata wiszą 3 duże kwadraty połączone profilami ( rozstaw co 40 cm)

Zerknij sobie najlepiej tutaj:

Na stronie jest opisane jak umieścić oświetlenie w suchej zabudowie.

Ja mam bardzo ciemny salon z aneksem kuchennym, więc mimo małego metrażu mam aż 4 punkty świetlne. Światło nad blatem, nad wyspą, na środku salonu i ledy na ścianie za kanapą. I myślę, że to jest ok, ale jeśli u Ciebie pomieszczenie samo w sobie jest jasne, to może nie trzeba będzie aż tyle oświetlenia. Takie ledy też potrafią być bardzo mocne, te które mamy w domu są aż za mocne moim zdaniem.